Thursday, 22 November 2012

Ya Allah, Luruskan Hatiku


Assalamualaikum . Dha lama rasanyaa saya tak update blog. Rajin update kat Facebook aje. hehe..
Di pagi subuh ni, saya nak update entry. hmm , based on title kat atas tu, sebenarnyaa ada seorang hamba Allah ni dia rajin post dakwah kat facebook. tak tau lah may be dia nak berubah jadi baik ka apa kah.. kita tak tau kan.. Allah ja yg tau niat dia sebenarnya.. Bila kita nak berubah jadi baik, banyak sangat dugaan , cabaran, ujian yg perlu kita tempuhi.. x mudah sebenarnya. Tapi, believe it. bila kita bersungguh-sungguh melakukan perubahan tu, Allah pasti permudahkan walaupunn banyak dugaan.

Kita tak tau pengakhiran kita macam mana kan. Tak semestinya kita baik sekarang, kita akan selamanya baik. Ingat, syaitan ni sangat suka menjalankan tugasnya untuk menyesatkan manusia. Tugas kita pula, kena lawan hasutan syaitan. Nak lawan macam mana ? hmm kita tunaikan kewajipan dan taat dgn Allah. Yaa memang susah untuk kita yg baru nak melangkah dan belajar mengenal Allah. susah kita nak terus Istiqamah kalau kita lemah dan cepat berputus asa.. Tetapkan niat kita dulu kerana ALLAH dan seterusnya melakukan perubahan secara perlahan-lahan.

Semoga aku terus Istiqamah dalam mencari Redha Allah.. Aku perlu kawan yang bimbing dan tegur aku disaat aku melakukan kesilapan disaat aku terlebih gurau dan disaat aku terlupa dan lalai. Yelahh, manusia tak lepas dari wat silap. tapi tak mudah untuk jumpa kawan macam tu sekarang. Bukan sebab kawan-kawan aku tak baik tapi mungkin keberanian untuk saling menegur dan memberi nasihat itu kurang. Masih banyak yg perlu aku pelajari dari perkara yg kecil sehingga lah perkara yg besar .


Ya Allah, by Your Prophet Kindness and my Teacher's kindness, luruskan lah hatiku agar Agama ku lurus. Betulkan lah hatiku, agar ku Ikhlas selalu . Tetapkanlah hatiku agar ku tak tergugat dengan ujian yg menimpa.. Ya Allah, Tuhan yg mencipta Hati, bersihkanlah hatiku, agar Mazmumahku tidak merosakkan agama ku dan juga kehidupan orang lain.. Ohh Lords who turns hurt tumultuously, strengthen up my heart may my faith remains may I become stoic always.. Ya Allah, Engkau rasakanlah hatiku sentiasa bersamaMu supaya aku rasa ada kawan melindungku agar aku tak sepi di dalam hidupku .. Aku merasa malu melanggar perintah dan aku sentiasa siapa sedia menunaikan suruhanMu..
Ya Allah, who cares my heart, fix my heart may my entire life is decent may there is no back stab and no envy and no grudge amongst man. Ya Allah, limpahkanlah ke dalam hatiku Ilmu dan Hikmah hingga aku dapat menyuluh hati dan kehidupan ku supaya bersyariat, agar lahir batinku menjadi Taman.. In Shaa Allah, Amin~~




*Semoga niat yg baik ini akan terus baik, baik dan baik.. Mohon doa kawan-kawan semua*
maafkan jika terdapat salah dan silap serta kekurangan pada entry ini. 











Tuesday, 9 October 2012

SURAT CINTA UNTUK CALON SUAMIKU


Assalamualaikum ya akhi ya ukhty .. Semoga semuanya sihat dan dalam lindungan Allah. Hari ni saya nak update sesuatu *rujuk tajuk post* . Tajuk tu open and khas untuk ukhty-ukhty semua yg bakal berkahwin . Entry ini boleh dijadikan renungan dan panduan bersama dlm membina kebahagiaan yg kekal, In Shaa Allah :)

Dear Calon Suamiku,

Apa khabar Iman mu hari ini ? sudahkah harimu di awali dgn syukur ? kerana dapat menatap hidup ini.. Sudahkah air wudhu menyegarkan kembali ingatanmu atas amanah yg saat ini tengah kau genggam ? Wahai calon Suamiku, tahukah engkau betapa Allah mencintaiku dengan dasyatnyaa ? 
Disini aku ditempa untuk menjadi dewasa agar aku lebih bijak menyingkapi sebuah kehidupan dan siap mendampingimu kelak. Meskipun kadang-kala keluh, dan putus asa , namun kini ku rasakan diri ini lbih baik dari sebelumnya. Kadang-kala aku tertanya-tanya kenapa Allah selalu mengujiku tepat dihatiku. Namun kini aku tau jawapannya... Allah tau dimana tempat yg paling tepat agar aku senantiasa kembali mengingat-Nya & kembali mencintai-Nya ..

Ujian demi ujian In Shaa Allah membuatku menjadi lebih tabah sehingga saat kelak kita bertemu, kau bangga telah memiliki aku dihatimu.. Calon Suamiku, entah bagaimana dirimu sekarang.. Tapi aku yakin Allah pun mencintaimu. Aku tau Dia kini tengah elatihmu menjadi Mujahid yg teguh hingga aku pun bangga memiliki mu kelak.

Apa yg ku harapkan darimu sekarang adalah Kesolehan. Semoga sama halnya dengan diriku.. kerana apabila kecantikan yg kau harapkan dariku, hanya sia-sia yg kau dapat. Aku masih haus akan Ilmu. Namun berbekal Ilmu yg ada saat ini, aku berharap dapat menjadi Isteri yg mendapat keredhaan Allah darimu, suamiku..

Wahai Calon Suamiku, saat aku masih menjadi asuhan ayah & ibuku, tidak lain doaku agar aku menjadi anak yg solehah agar kelak aku dapat menjadi tabungan mereka di Akhirat , In Shaa Allah . Namun nanti, setelah aku menjadi isterimu, aku berharap menjadi pendamping yg solehah agar kelak di Syurga cukup aku yg menjadi bidadarimu yg mendampingi dirimu yg soleh. 
Aku ini pencemburu berat. Tapi kalau Allah & Rasulullah lebih kau cintai daripada ku, aku rela dan aku berharap begitu pula darimu..

Calon suamiku yg dirahmati Allah, apabila sebuah sampan yg menjadi perahu pernikahan kita kelak, takkan ku namakan ia dgn "sampan derita" . kerana itu lah markas dakwah kita & akan menjadi indah ketika hiasi dengan Cinta dan Kasih.. Ketika kelak telah lahir generasi penerus dakwah Islam dari pernikahan kita, bantu aku untuk bersama-sama mendidiknya dengan harta yg halal, dengan Ilmu yg bermanfaat terutama dengan menanamkan pada diri mereka ketaatan kepada Allah SWT.

Bunga akan indah pada waktunya iaitu ketika mekar menghiasi taman. Maka kini tengah ku persiapkan diri ini sebaik-baiknya, bersiap menyambut kehhadiranmu dalam hidupku. In Shaa Allah . Kini aku belajar menjadi yg terbaik dan akan menjadi yg terbaik disisi mu kelak. Calon suamiku, ini lah sekilas harapan yg ku ukirkan dalam rangkaian kata. Seperti kata orang, "tidak semua yg dirasakan dapat diungkapkan dengan kata-kata" . Itulah yg kini aku hadapi. Kelak saat kita telah bersama, maka disitulah kau akan memahami diriku sama halnya dengan diriku yang akan belajar memahimu.

Bersabarlah calon suamiku. Doaku selalu agar Allah memdahkan jalanmu untuk menjemputku sebagai bidadarimu. Semoga Allah selalu menjagamu agar tidak tersentuh yg bukan Mahram mu meskipun hanya hujung kuku.. Agar kau boleh mempersembahkan dirimu seutuhnya untukku sama seperti aku yg hanya ingin mempersembahkan diriku seutuhnya untukmu..



*Coretan ini hanya sekadar perkongsian. tiada kaitan dengan hal peribadi saya. maafkan saya jika terdapat kekurangan dan kesilapan .. semoga entry ini bermanfaat buat kita semua.
















Thursday, 9 August 2012

SABUN SUSU BERAS ???

Assalamualaikum semua ^_^ .. Rasanya lama sungguh aku x update kan.. hehehe.. saja.. malas nak update ..  update facebook jerk rajin , HAHA !! fuhhh fuhh bersihkan sarang labah-labah kat blog aku ni dulu.. hikhik.. Ok larh guys.. saya direct to the point jerk larh erkk.  Hmm, hang tgk tajukk tu... Hang pelik kan apasal cheQ letak tajuk cam tu.. apa kaitan dia ? hampa nak tau ? OK teruskan membaca ye.. :')

Seperti biasa larh kan dlm hidup ni kita perlu ada persaingan.. tapi biar larh kita bersaing dgn cara yg betul.. Tapi sy faham x ramai sebenarnya yg berani bersaing secara sihat kan.. banyak yg suka tunjuk lagak jerk.. its okay.. Tapi aku x nak cita  panjang sangat larh bab-bab bersaing ni.. cam x masuk dgn topik aku jak..

Berbalik pada tajuk saya... sebenarnya kan , saya ada kawan yg jual SABUN SUSU BERAS TU ! dia ada tanya kat aku, nak try sabun tu ka ? then aku pun cakap larh, aku x pakai sabun cuci muka tu.. aku x tau rupa pun sabun tu camna.. Tapi lebih kurang seminggu lepas tu aku rasa nak try sabun tu so aku pun beli larh dari kawan aku tu.. Hmm mmg berbaloi jugak larh kan aku guna..
Muka aku x berminyak.. anda banyak faedah nya sabun tu..
 So bila aku dha yakin dgn sabun tu, baru larh aku tlg kawan aku tu promote kat cousin-cousin and kawan-kawan aku yg lain.. tapi macam biasa larh durank pun x tau rupa sabun tu camna.. Ada yg suru aku update kat fb then aku pun update larh.. Dalam friendlist aku d fb ni ada larh sorang aku mmg anggap dia kawan jugak larh cz bg aku dia mmg baik and aku respect dia sebab bagi aku tgk dia suka bisnes and dia rajin berusaha.. Dia ni jual sabun susu beras tu.. mmg ada niat nak beli dgn dia tapi agak terkejut jugak lepas aku update 2 kali pasal sabun tu, dia terus UNFRIEND aku..

First aku mmg x perasan and x sangka dia sampai unfriend aku maybe sebab bagi dia aku ganggu bisnes dia.. tapi seriously xda niat pun .. aku dha pun dgn rendah diri say sorry kat dia melalui inbox kat fb.. agak sedih jugak larh kan tapi apa boleh buat.. nasib diri so redha jak.. ^_^ .. apa-apa pun memang aku xda niat ..  Jangan lah sebab sabun tu jak aku kena benci :"( sobss..

Aku x sejahat itu nak kacau bisnes orang.. ^^, ..im sorry .. aku tolong kawan jak tu.. tapi hak masing-masing kan.. mana-mana larh :)

Ok larh ni jerk nak share kat korang.. xda niat nak burukkan dia .. see you soon... taking care .. salammmm..


 

Wednesday, 27 June 2012

Terjumpa kawan lama kat FB ????

Hye Assalamualaikum selamat malam uolls.. tetiba aku rasa nak upadte blogger jak .. so update jerk larh.. tengok tajuk tentang terjumpa kawan lama kan ? malas nak merepek panjang-panjang aku direct to the point  jak larh ok.. HAHA !

Actually kan, aku bersyukur dan happy sangat-sangat coz aku dha jumpa kawan lama aku time sekolah rendah dulu.. sapa tak hapyy kan .. lagi-lagi kawan yang rapat ngan kita.. kawan time budak-budak , main sesama, lari-lari, eee bestnyaaa..

Rindu sangat dengan diorang..
Heii, sekarang diorang dha cantik ok.. dha makin cun melecun aku tengok tak macam aku ni.. sama jak dari dulu.. hehe.. tapi its okay larh aku syukuri jak nikmat Allah bagi.. 

Aku jumpa diorang secara tak sengaja melalui facebook jerk.. aku klik button AD AS FRIEND untuk add fb junior aku ni nama dia schar.. pas tu dia approved then aku tgk larh fb dia.. ternampak pulak kat profile dia tu "In a relationship" so aku pun click larh fb awek dia tu.. tgk pict jerk tpy tak perasan pun yg gf dia tu rupanya kawan aku.. haiyyaaa !! tgk nama fb pun Eyra Schaziera .. lagi larh aku tak kenal.. HAHA !  Tapi aku try jak ADD ! pas tu cek album dia, still tak kenal.. sampai lah aku jumpa satu album yang bertulis 
Errafazirawajib !!
Dan melalui nama album tu lah aku baru prasan yang dia tu kawan aku dulu !! haaaaaaaaaaaa punya larh aku happy.. apa lagi terus lah inbox dia.. Alhamdulillah dia pun still ingat aku.. 

Dan cek punya cek friendlist kat fb dia aku jumpa sorang lagi kawan aku .. tak kkurang hebatnya dia pun makin cun melecun skarang ni.. makin slim lagi.. wahh ! aku punya larh jelly.. aku ni makin gemokkk plak.. hahaha ! tapi its ok larh.. nak tau nama kawan aku sorang pulak ni ialah :
Maria Carmen !

Mereka berdua ni akuu jumpa tak sengaja melalui facebook sahaja !! tak sempat jumpa face to face lagi.. hehe.. InsyaAllah ada masa aku nak ajak diorang jenjalan je.. heuw3 !!

Pendek kata, aku nak cakap :
Kalau Allah dha tentukan sesuatu itu ia pasti akan berlaku.. 
Dan aku sangat-sangat-sangat bersyukur coz bertahun lamanya tak jumpa dengan diorang sekarang aku masih diberi kesempatan untuk melihat mereka-mereka yang dha lama aku x lihat.. Ya Allah , Alhamdulillah..   
Terlalu luas kekuasaan mu sedangkan hamba ini terlalu kerdil untuk mengetahui apa yang telah Engkau tentukan dan sembunyikan ! :( .. sangat rindu dengan diorang !!!!
 Ok larh uolls ni jerk aku nak cerita kat korang.. gud bye.. maaf salah silap..


 

Friday, 22 June 2012

bila aku sudah tiada ?

Hari ni saya takdak keja nak buat so baek upadte blog jak,, hehe.. nak update blog tapi tak tau apa yang nak d share .. blablablablabla~~~

Daripada merepek baik sy tulis lirik lagu "BILA AKU SUDAH TIADA"  ^^,


Bila aku sudah tiada simpan semua laguku jangan di tangis selalu
Mungkin, itu sementatra.. bila jumpa penggantiku jangan dilupakan aku
Pagi itu indah seperti biasa tidur yang lena terhenti disana layap kuyu masih tak terdaya bukalah tingkap mu curahkan cahaya
Siapa yang sangka bila tiba masa kita untuk pergi selamanya
Takkan terduga jika saat ini Tuhan tentukan akulah orangnya
Gelak tawa tangisan yang hiba kenangan kita masa di dunia , alangkah indahnya jika kita mampu hidup selamanya.........
ok assalamualaikum.. ni jak saya nak update.. maafkan saya kalau entry saya ni membosankan..

Ayat Jiwang

Masa silih berganti untuk aku menunggu pinangan mu.. Namun tiap kali aku bersuara, kau dan alasanmu kian menggoyahkan pendirianku.. Ku sedar matlamat mu adalah jernih..
Sedangkan aku bagai menunggu awan menyembah bumi, kali ini masa semakin suntuk untuk aku mengikat janjimu, mungkin bukanlah kuasa kita untuk menentukan jodoh ni.. Aku berserah, tawakkal akan ketentuan ini, kenangan cinta kita akan ku tanam jauh-jauh
Langit ku junjung meninggi bagai gunung tertinggi setingginya.. Setiaku hanya untuk dia yang aku cinta usahlah kau menagih kasih yang sudah hancur ! Pergilah kau mencari sidia yang sesuai untukmu ! Takdir memisahkan kita untuk Rahmat yang tersembunyi terbaik untuk kita berdua..

Jika anda menaruh perasaan terhadap seorang gadis dan menjanjikannya sebuah mahligai cinta dan janji, janganlah anda menyiksa si dia dengan lidahmu yang bercabang dengan pelbagai alasan !

#Saja nak letak pict ni.. takde kena mengena dengan sesiapa pun .. haha !

Thursday, 21 June 2012

Rindukan kawan-kawan

Assalamualaikum.. sekarang dha menunjukkan jam 1.24 a.m dan saya masih lagi tak dapat nak tidow.. dan kalau dha tak dapt tidow saya akan buat apa saja supaya saya ngantuk.. hehehe.. btw, gud morning Malaysia evennthough tak brapa nak morning .. tengah-tengah tak ngantuk ni tetibe datang rajin nak update blog so update jerk larh kan daripada diam-diam.. saja nak update coz tengah syok baring-baring tadi tiba-tiba saya teringat kembali dimana waktu pertama kali saya menjejakkan kaki ke IPTS ni.. saya terkenang kembali rakan-rakan yang banyak membantu saya sewaktu dalam kelas mahupun diluar class.. kawan-kawan yang happy go lucky, kawan-kawan yang selalu tolong saya walaupun kadang-kala saya tahu diorang mesti bosan asyik-asyik saya mintak ajar jerk kan especially class PC COMPETENCY muehehe..

Kehadapan rakan-rakan yang ku kasihi walaupun kita tak rapat seperti dulu tpy aku tetap sayang korang, hehe.. 
 



Ok lah aku nak cakap kat sini, aku rindu mau bergurau ngan kau lagi Jitun.. kau lucu okay :) .. kau ingat lagi kah dulu kita selalu bergurau sama-sama ? kalau x ingat its ok lah ..



Fifiy panggil nama dia pong.. dia cute, and banyak tolong fifiy.. and tak mengeluh pun temankan fifiy pergi kolej urus sana-urus sini.. rindu kat dia coz dha jarang jumpa !!

Yang ni nama dia azie.. dia lawa, bijak and selalu beri tunjuk ajar kat fifiy..
Ok dari kiri Azie, emon, fifiy, wawa. mereka ni semua kawan fifiy..Azie and wawa ni banyak tolong fifiy bila class pc com.. thank you sayang :)

Ni lah si Azie tu.. dia ni sangat suka pelangi tak tau lah napa hehe.. dia nakal, baik, suka ngaduh kat fify bila ada yg tak kena, comel and sampai sekarang kitorang masih stay sma-sama walaupun tak selalu.. 
muahhh :-*

Inilah kawan-kawan yang terlalu banyak tolong fifiy time sem 1 dulu.. diorang ni sangat care ngan aku tau.. Alhamdulillah..bila time aku sakit, diorang nilah yang selalu ada.. sampai bila-bila aku akan kenang diorang ni.. ni gambar fifiy ambil setaun yang lalu bila first time keluar hangout dengan diorang ni.. tapi rasa happy jugak lah..  dari kiri : daus, shahrul, ilal, & pong.. thank you sangat-sangat :D

HAHAHA ! tgk muka saya ! pelik kan ? kikiki :D

tapi takpe lah.. haaa yang sebelah saya tu 1 of my best friend time sem 1 dulu nama dia Jason.. sekarang dha tak jumpa dia lagi ntah mana dia menghilang.. dia ni lucu jugaklah, lembut tapi sangat best kawan dengan dia.. ishk3 ilal ni nak jugak sibuk kat belakang saya tu.. hehe.. 

Haaa ..... sweet tak kami ? Oppsss jangan salah faham ye.. inilah pong, kawan saya yang sangat rapat ngan saya dulu.. pict ni saya sendiri yang snap waktu kami dalam K-Box time tu tengah dengar daus, shahrul, ilal, and Jason nyanyi.. so sambil-sambil tu kitorang pun bergambarlah.. yeahh dan akhirnya pict ni jadi kenangan buat saya .

Inilah kawan-kawan saya tempat saya luahkan perasaan .. Gambar ni diambil sewaktu kami tiba di pintu nak masuk Kundasang war memorial tu.. diorang ni baik-baik and happy go lucky.. dari kiri Bb kriz, diza, flo, and as..

dan ini si adiza.. kawan yang sampai sekarang rapat ngan saya.. hehe.. dia ni simple orangnya, baik, tapi kalau  dia nak cakap, dia selalu straight jak so kalau kita tak boleh terima ada masanya kita sakit hati tpy dia ni baik dan single lagi tau  , hikhikhik.. dialah kakak, dialah jugak kawan buat fifiy.. ada masanya dia akan marah saya if dia rasa ada yang tak kena.. muehehe.. sayang kau :)

THE END



Dan buat rakan-rakan yang dihormati, semoga kamu selalu baik dari hari ke hari.. maafkan diri ini andai terumpat, tercaci, terabil harta benda, terkutuk, termarah dan sebagainya.. aku insan yang lemah namun tetap ingin disayangi dan menyayangi.. Ok bye

Monday, 7 May 2012

assignment OH assignment


Assalamualaikum.. hye uolls. lama dha tk update kn.. heuw2.. macam biasa larh sangat bz dgn assignment n class.. baru hari ni dapat update.. kihkihkih.. ni pun dtg rajin nk update, so saya update jerk larh.. kang bz+malas tk dpt update lagik.. so lebih baik update skrg kan.. muehehe :D ! Dha dua hari penat buat assignment.. sangat penat ok ! dha nak dekat final ni assignment mesti larh kene selesaikan sume kang tk pasal2 plak dapat result NOT COMPLETE (NC) ! Eee taknak2.. kang trpaksa bayar lg.. fuhh~ habis duit.. -,-
haahaha.. tdy kira nk tdow tpy lepas dgr owg umh story sal blogger trus tk jadik.. tetibe lak dtg rajin .. trus capai broadbadband and on9.. :P haha.. dha larh bgn jam 11 lebih.. ntah ape larh yg buat sy ngntuk cgt ni.. haishh ! skang ni MOOD BUAT ASSIGNMENT ! huhu.. nak kena buat resume dgn cover letter pulak.. assignment lain pun tk siap lg.. hikhik.. tension tpy apa kan daya dha title pun student kan.. so kena larh berusaha.. tk boleh give up jerk memanjang.. :) .. walaupun penat tpy berbaloi jugak larh.. this week n next week sangat larh penuh dgn interview, and presentation.. huaaa >,< .. play reading pun tk beres lagi ni.. watak tk tau lg.. hm3 !! semoga Allah permudahkan semuanya dan berikan yang terbaik buat hambaNya ini.. Aminn.. hehe..
K larh sampai cnie jerk .. nk sambung buat assignment.. tk boleh nk merapu cgt.. haha ! kang assignment tk siap -,- .. bye












Friday, 13 April 2012

dugaan di hostel

Assalamualaikum guys..  lama dha tk update . hhu.. biasa larh bz cgt.. as a student, cgt byk assignment ni pun tk siap lg.. sambil2 buat assignment sempat jugak larh ffiy update .. hikhik. Biasa larh hidup sbg student ni byk cgt dugaan . apa yg pnting semangat, kesabaran utk teruskan perjuangan..

haish dok hostel ni mcm2 dugan datang.. kdg2 tu smpi nangis gk fikirkan suma ni.. hampir nak QUIT dari kolej.. kawan makan kawan larh.. ntah larh.. susah kalau asyik diri tu jerk yg betul org lain salah.. dgr cakap org sana sini dan hantam kita itu ini.. fuhh !! kita nk explain pun susah kalau asyik org tu tinggi suara jerk.. sakit hati ni tak terkata.. tpy syukur Alhamdulillah berkat kesabaran dan kejujuran sy semuanya selesai.. dan sy pun sudah kembali tenang.. 

pengajaran yg sy dpt : JGN TERLALU PERCAYAKAN ORG LAIN EVEN DIA TU KAWAN KITA SENDIRI.. 

Sunday, 29 January 2012

PENGALAMAN BERCUTI 2 MINGGU

peace be upon u :)
Hye uolls.. saya baru lepas cuti sem 2 .. hehe.. alhamdulillah.. sy nk share pnglaman sy bercuti kat kg owank.. kat sandakan.. cgt best tw.. :D ! 
start dari 12 Jan until 28 Jan ak g bcuti kat kg owank.. huhu.. cgt best woo !! first tym g bcuti kat kg owank lain .. kg ehemm2.. hehe.. 1st smpi sana , ak stay umah cosuin dy yg bnama SADIZAWATI.. ntah brapa ary ak stay umh cousin dy.. ak segan mw p umah nya.. huhu.. segan ngn fmly dy.. tpy last2 trpksa gk ak p cz kaka2 dy pggil.. hahaii !! so ak pn p larh... Dup Dap Dup Dap jk kat aty ak ni masa mw naik tgga umah dy.. hihi.. tpy naik jk larh trep cool.. melangkah jk kaki ak ni masuk umh dy, prsaan malu tu aduii.. tebal tul ak rsa.. tpy masih leh steady lg.. salam ngn fmly dy..  :D
Keesokan ary nya d jmput larh ak tdow sna.. mw nmaw tdow jk larh .. Pngalaman manis trlalu byk.. Allah jk yg tw.. syukur Alhamdulillah.. d ctue larh ak bljar kenal erti sabar, tenang, dan byk lg.. layanan yg baik dri kluarga nyaa buat ak rasa lg rendah diri.. hhe.. 1st tym ak jmpa kluarga yg selalu tenang .. selalu sabar.. x tggi suara.. 2 mggu berada dlm kelompok kluarga n saudara mara dowank, ak prhatikan dowank mmg kluarga yg baik n sabar.. ak bljar utk lebih brsyukur dgn apa yg ada.. Subhanallah..

Susah sng kluarga dowank, ak selami sdkit demi sdikit.. prasaan sedih, gmbira, geram, marah suma adaa.. prkara plg sedih tym tgk abg dy sakit truk.. sedihh tul .. pas tu, gaduh2 ngn abg dy yg 1 lg.. abg dy cgt nakal.. bagus2 nama ak FIFIY trus jdy ENCENG !! nama cina knun arhh ! hakhakhak.. d saiko2 lg.. arghh mcm2 pnglman ak dpt..

pnglman seram larh plg x ble ak lupakan.. huhu.. sampai ak takut mw p tndas tgh malam.. mcm2 bunyi  n kejadian pelik d dgr n d tgk.. :D  !! ak pn ntaw larh np ak ni pnakut btul dri dulu smpi larh skrg..
Pas tu, p pekan lg.. smpai larh ak jdy cm arang ni.. hitam legamm.. hakhak.. cgt pnas larh kat pekan tu.. tpy best cz dpt mkn buah kgmaran ak DURIAN .. pas tu mkn LANGSAT, DUKU, LONGAN n RAMBUTAN..  best, best , best !!

Ntah bila lg dpt mnjejakkan kaki ke kg org trsayang.. hehe.. kami d ceramah, d beri nasihat.. semua tu ak hrgai cgt2.. makasih kakNANG !! kalau kmie ada jdoh, insyaAllah brsama larh kmie atas redha & restu Allah serta kluarga..
Pas tu, yg lucu nyaa anak buah dy kdg2 x ngam ngn ak coz dy jeles klau c "ehemm" gtaw yg kmi bcewek.. ahaha.. baru 4 tahun dha pndai jles.. Pas tu, ak larh jdy mangsa buli ank buah nyaa tu.. hehe.. tpy suma tu perlu kesabaran utk laluinyaa.. Makasih Ya Allah.. Alhamdulillah.. Pengalaman itu terlalu indah dan mmberi ak pngajaran d balik keindahannyaa..

K larh uolls.. setakat ni jk coretan sy yerk.. heehe.. Assalamualaikum..
Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.