Wednesday, 27 June 2012

Terjumpa kawan lama kat FB ????

Hye Assalamualaikum selamat malam uolls.. tetiba aku rasa nak upadte blogger jak .. so update jerk larh.. tengok tajuk tentang terjumpa kawan lama kan ? malas nak merepek panjang-panjang aku direct to the point  jak larh ok.. HAHA !

Actually kan, aku bersyukur dan happy sangat-sangat coz aku dha jumpa kawan lama aku time sekolah rendah dulu.. sapa tak hapyy kan .. lagi-lagi kawan yang rapat ngan kita.. kawan time budak-budak , main sesama, lari-lari, eee bestnyaaa..

Rindu sangat dengan diorang..
Heii, sekarang diorang dha cantik ok.. dha makin cun melecun aku tengok tak macam aku ni.. sama jak dari dulu.. hehe.. tapi its okay larh aku syukuri jak nikmat Allah bagi.. 

Aku jumpa diorang secara tak sengaja melalui facebook jerk.. aku klik button AD AS FRIEND untuk add fb junior aku ni nama dia schar.. pas tu dia approved then aku tgk larh fb dia.. ternampak pulak kat profile dia tu "In a relationship" so aku pun click larh fb awek dia tu.. tgk pict jerk tpy tak perasan pun yg gf dia tu rupanya kawan aku.. haiyyaaa !! tgk nama fb pun Eyra Schaziera .. lagi larh aku tak kenal.. HAHA !  Tapi aku try jak ADD ! pas tu cek album dia, still tak kenal.. sampai lah aku jumpa satu album yang bertulis 
Errafazirawajib !!
Dan melalui nama album tu lah aku baru prasan yang dia tu kawan aku dulu !! haaaaaaaaaaaa punya larh aku happy.. apa lagi terus lah inbox dia.. Alhamdulillah dia pun still ingat aku.. 

Dan cek punya cek friendlist kat fb dia aku jumpa sorang lagi kawan aku .. tak kkurang hebatnya dia pun makin cun melecun skarang ni.. makin slim lagi.. wahh ! aku punya larh jelly.. aku ni makin gemokkk plak.. hahaha ! tapi its ok larh.. nak tau nama kawan aku sorang pulak ni ialah :
Maria Carmen !

Mereka berdua ni akuu jumpa tak sengaja melalui facebook sahaja !! tak sempat jumpa face to face lagi.. hehe.. InsyaAllah ada masa aku nak ajak diorang jenjalan je.. heuw3 !!

Pendek kata, aku nak cakap :
Kalau Allah dha tentukan sesuatu itu ia pasti akan berlaku.. 
Dan aku sangat-sangat-sangat bersyukur coz bertahun lamanya tak jumpa dengan diorang sekarang aku masih diberi kesempatan untuk melihat mereka-mereka yang dha lama aku x lihat.. Ya Allah , Alhamdulillah..   
Terlalu luas kekuasaan mu sedangkan hamba ini terlalu kerdil untuk mengetahui apa yang telah Engkau tentukan dan sembunyikan ! :( .. sangat rindu dengan diorang !!!!
 Ok larh uolls ni jerk aku nak cerita kat korang.. gud bye.. maaf salah silap..


 

Friday, 22 June 2012

bila aku sudah tiada ?

Hari ni saya takdak keja nak buat so baek upadte blog jak,, hehe.. nak update blog tapi tak tau apa yang nak d share .. blablablablabla~~~

Daripada merepek baik sy tulis lirik lagu "BILA AKU SUDAH TIADA"  ^^,


Bila aku sudah tiada simpan semua laguku jangan di tangis selalu
Mungkin, itu sementatra.. bila jumpa penggantiku jangan dilupakan aku
Pagi itu indah seperti biasa tidur yang lena terhenti disana layap kuyu masih tak terdaya bukalah tingkap mu curahkan cahaya
Siapa yang sangka bila tiba masa kita untuk pergi selamanya
Takkan terduga jika saat ini Tuhan tentukan akulah orangnya
Gelak tawa tangisan yang hiba kenangan kita masa di dunia , alangkah indahnya jika kita mampu hidup selamanya.........
ok assalamualaikum.. ni jak saya nak update.. maafkan saya kalau entry saya ni membosankan..

Ayat Jiwang

Masa silih berganti untuk aku menunggu pinangan mu.. Namun tiap kali aku bersuara, kau dan alasanmu kian menggoyahkan pendirianku.. Ku sedar matlamat mu adalah jernih..
Sedangkan aku bagai menunggu awan menyembah bumi, kali ini masa semakin suntuk untuk aku mengikat janjimu, mungkin bukanlah kuasa kita untuk menentukan jodoh ni.. Aku berserah, tawakkal akan ketentuan ini, kenangan cinta kita akan ku tanam jauh-jauh
Langit ku junjung meninggi bagai gunung tertinggi setingginya.. Setiaku hanya untuk dia yang aku cinta usahlah kau menagih kasih yang sudah hancur ! Pergilah kau mencari sidia yang sesuai untukmu ! Takdir memisahkan kita untuk Rahmat yang tersembunyi terbaik untuk kita berdua..

Jika anda menaruh perasaan terhadap seorang gadis dan menjanjikannya sebuah mahligai cinta dan janji, janganlah anda menyiksa si dia dengan lidahmu yang bercabang dengan pelbagai alasan !

#Saja nak letak pict ni.. takde kena mengena dengan sesiapa pun .. haha !

Thursday, 21 June 2012

Rindukan kawan-kawan

Assalamualaikum.. sekarang dha menunjukkan jam 1.24 a.m dan saya masih lagi tak dapat nak tidow.. dan kalau dha tak dapt tidow saya akan buat apa saja supaya saya ngantuk.. hehehe.. btw, gud morning Malaysia evennthough tak brapa nak morning .. tengah-tengah tak ngantuk ni tetibe datang rajin nak update blog so update jerk larh kan daripada diam-diam.. saja nak update coz tengah syok baring-baring tadi tiba-tiba saya teringat kembali dimana waktu pertama kali saya menjejakkan kaki ke IPTS ni.. saya terkenang kembali rakan-rakan yang banyak membantu saya sewaktu dalam kelas mahupun diluar class.. kawan-kawan yang happy go lucky, kawan-kawan yang selalu tolong saya walaupun kadang-kala saya tahu diorang mesti bosan asyik-asyik saya mintak ajar jerk kan especially class PC COMPETENCY muehehe..

Kehadapan rakan-rakan yang ku kasihi walaupun kita tak rapat seperti dulu tpy aku tetap sayang korang, hehe.. 
 



Ok lah aku nak cakap kat sini, aku rindu mau bergurau ngan kau lagi Jitun.. kau lucu okay :) .. kau ingat lagi kah dulu kita selalu bergurau sama-sama ? kalau x ingat its ok lah ..



Fifiy panggil nama dia pong.. dia cute, and banyak tolong fifiy.. and tak mengeluh pun temankan fifiy pergi kolej urus sana-urus sini.. rindu kat dia coz dha jarang jumpa !!

Yang ni nama dia azie.. dia lawa, bijak and selalu beri tunjuk ajar kat fifiy..
Ok dari kiri Azie, emon, fifiy, wawa. mereka ni semua kawan fifiy..Azie and wawa ni banyak tolong fifiy bila class pc com.. thank you sayang :)

Ni lah si Azie tu.. dia ni sangat suka pelangi tak tau lah napa hehe.. dia nakal, baik, suka ngaduh kat fify bila ada yg tak kena, comel and sampai sekarang kitorang masih stay sma-sama walaupun tak selalu.. 
muahhh :-*

Inilah kawan-kawan yang terlalu banyak tolong fifiy time sem 1 dulu.. diorang ni sangat care ngan aku tau.. Alhamdulillah..bila time aku sakit, diorang nilah yang selalu ada.. sampai bila-bila aku akan kenang diorang ni.. ni gambar fifiy ambil setaun yang lalu bila first time keluar hangout dengan diorang ni.. tapi rasa happy jugak lah..  dari kiri : daus, shahrul, ilal, & pong.. thank you sangat-sangat :D

HAHAHA ! tgk muka saya ! pelik kan ? kikiki :D

tapi takpe lah.. haaa yang sebelah saya tu 1 of my best friend time sem 1 dulu nama dia Jason.. sekarang dha tak jumpa dia lagi ntah mana dia menghilang.. dia ni lucu jugaklah, lembut tapi sangat best kawan dengan dia.. ishk3 ilal ni nak jugak sibuk kat belakang saya tu.. hehe.. 

Haaa ..... sweet tak kami ? Oppsss jangan salah faham ye.. inilah pong, kawan saya yang sangat rapat ngan saya dulu.. pict ni saya sendiri yang snap waktu kami dalam K-Box time tu tengah dengar daus, shahrul, ilal, and Jason nyanyi.. so sambil-sambil tu kitorang pun bergambarlah.. yeahh dan akhirnya pict ni jadi kenangan buat saya .

Inilah kawan-kawan saya tempat saya luahkan perasaan .. Gambar ni diambil sewaktu kami tiba di pintu nak masuk Kundasang war memorial tu.. diorang ni baik-baik and happy go lucky.. dari kiri Bb kriz, diza, flo, and as..

dan ini si adiza.. kawan yang sampai sekarang rapat ngan saya.. hehe.. dia ni simple orangnya, baik, tapi kalau  dia nak cakap, dia selalu straight jak so kalau kita tak boleh terima ada masanya kita sakit hati tpy dia ni baik dan single lagi tau  , hikhikhik.. dialah kakak, dialah jugak kawan buat fifiy.. ada masanya dia akan marah saya if dia rasa ada yang tak kena.. muehehe.. sayang kau :)

THE END



Dan buat rakan-rakan yang dihormati, semoga kamu selalu baik dari hari ke hari.. maafkan diri ini andai terumpat, tercaci, terabil harta benda, terkutuk, termarah dan sebagainya.. aku insan yang lemah namun tetap ingin disayangi dan menyayangi.. Ok bye
Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.