Wednesday, 27 June 2012

Terjumpa kawan lama kat FB ????

Hye Assalamualaikum selamat malam uolls.. tetiba aku rasa nak upadte blogger jak .. so update jerk larh.. tengok tajuk tentang terjumpa kawan lama kan ? malas nak merepek panjang-panjang aku direct to the point  jak larh ok.. HAHA !

Actually kan, aku bersyukur dan happy sangat-sangat coz aku dha jumpa kawan lama aku time sekolah rendah dulu.. sapa tak hapyy kan .. lagi-lagi kawan yang rapat ngan kita.. kawan time budak-budak , main sesama, lari-lari, eee bestnyaaa..

Rindu sangat dengan diorang..
Heii, sekarang diorang dha cantik ok.. dha makin cun melecun aku tengok tak macam aku ni.. sama jak dari dulu.. hehe.. tapi its okay larh aku syukuri jak nikmat Allah bagi.. 

Aku jumpa diorang secara tak sengaja melalui facebook jerk.. aku klik button AD AS FRIEND untuk add fb junior aku ni nama dia schar.. pas tu dia approved then aku tgk larh fb dia.. ternampak pulak kat profile dia tu "In a relationship" so aku pun click larh fb awek dia tu.. tgk pict jerk tpy tak perasan pun yg gf dia tu rupanya kawan aku.. haiyyaaa !! tgk nama fb pun Eyra Schaziera .. lagi larh aku tak kenal.. HAHA !  Tapi aku try jak ADD ! pas tu cek album dia, still tak kenal.. sampai lah aku jumpa satu album yang bertulis 
Errafazirawajib !!
Dan melalui nama album tu lah aku baru prasan yang dia tu kawan aku dulu !! haaaaaaaaaaaa punya larh aku happy.. apa lagi terus lah inbox dia.. Alhamdulillah dia pun still ingat aku.. 

Dan cek punya cek friendlist kat fb dia aku jumpa sorang lagi kawan aku .. tak kkurang hebatnya dia pun makin cun melecun skarang ni.. makin slim lagi.. wahh ! aku punya larh jelly.. aku ni makin gemokkk plak.. hahaha ! tapi its ok larh.. nak tau nama kawan aku sorang pulak ni ialah :
Maria Carmen !

Mereka berdua ni akuu jumpa tak sengaja melalui facebook sahaja !! tak sempat jumpa face to face lagi.. hehe.. InsyaAllah ada masa aku nak ajak diorang jenjalan je.. heuw3 !!

Pendek kata, aku nak cakap :
Kalau Allah dha tentukan sesuatu itu ia pasti akan berlaku.. 
Dan aku sangat-sangat-sangat bersyukur coz bertahun lamanya tak jumpa dengan diorang sekarang aku masih diberi kesempatan untuk melihat mereka-mereka yang dha lama aku x lihat.. Ya Allah , Alhamdulillah..   
Terlalu luas kekuasaan mu sedangkan hamba ini terlalu kerdil untuk mengetahui apa yang telah Engkau tentukan dan sembunyikan ! :( .. sangat rindu dengan diorang !!!!
 Ok larh uolls ni jerk aku nak cerita kat korang.. gud bye.. maaf salah silap..


 

No comments:

Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.