Thursday, 22 November 2012

Ya Allah, Luruskan Hatiku


Assalamualaikum . Dha lama rasanyaa saya tak update blog. Rajin update kat Facebook aje. hehe..
Di pagi subuh ni, saya nak update entry. hmm , based on title kat atas tu, sebenarnyaa ada seorang hamba Allah ni dia rajin post dakwah kat facebook. tak tau lah may be dia nak berubah jadi baik ka apa kah.. kita tak tau kan.. Allah ja yg tau niat dia sebenarnya.. Bila kita nak berubah jadi baik, banyak sangat dugaan , cabaran, ujian yg perlu kita tempuhi.. x mudah sebenarnya. Tapi, believe it. bila kita bersungguh-sungguh melakukan perubahan tu, Allah pasti permudahkan walaupunn banyak dugaan.

Kita tak tau pengakhiran kita macam mana kan. Tak semestinya kita baik sekarang, kita akan selamanya baik. Ingat, syaitan ni sangat suka menjalankan tugasnya untuk menyesatkan manusia. Tugas kita pula, kena lawan hasutan syaitan. Nak lawan macam mana ? hmm kita tunaikan kewajipan dan taat dgn Allah. Yaa memang susah untuk kita yg baru nak melangkah dan belajar mengenal Allah. susah kita nak terus Istiqamah kalau kita lemah dan cepat berputus asa.. Tetapkan niat kita dulu kerana ALLAH dan seterusnya melakukan perubahan secara perlahan-lahan.

Semoga aku terus Istiqamah dalam mencari Redha Allah.. Aku perlu kawan yang bimbing dan tegur aku disaat aku melakukan kesilapan disaat aku terlebih gurau dan disaat aku terlupa dan lalai. Yelahh, manusia tak lepas dari wat silap. tapi tak mudah untuk jumpa kawan macam tu sekarang. Bukan sebab kawan-kawan aku tak baik tapi mungkin keberanian untuk saling menegur dan memberi nasihat itu kurang. Masih banyak yg perlu aku pelajari dari perkara yg kecil sehingga lah perkara yg besar .


Ya Allah, by Your Prophet Kindness and my Teacher's kindness, luruskan lah hatiku agar Agama ku lurus. Betulkan lah hatiku, agar ku Ikhlas selalu . Tetapkanlah hatiku agar ku tak tergugat dengan ujian yg menimpa.. Ya Allah, Tuhan yg mencipta Hati, bersihkanlah hatiku, agar Mazmumahku tidak merosakkan agama ku dan juga kehidupan orang lain.. Ohh Lords who turns hurt tumultuously, strengthen up my heart may my faith remains may I become stoic always.. Ya Allah, Engkau rasakanlah hatiku sentiasa bersamaMu supaya aku rasa ada kawan melindungku agar aku tak sepi di dalam hidupku .. Aku merasa malu melanggar perintah dan aku sentiasa siapa sedia menunaikan suruhanMu..
Ya Allah, who cares my heart, fix my heart may my entire life is decent may there is no back stab and no envy and no grudge amongst man. Ya Allah, limpahkanlah ke dalam hatiku Ilmu dan Hikmah hingga aku dapat menyuluh hati dan kehidupan ku supaya bersyariat, agar lahir batinku menjadi Taman.. In Shaa Allah, Amin~~




*Semoga niat yg baik ini akan terus baik, baik dan baik.. Mohon doa kawan-kawan semua*
maafkan jika terdapat salah dan silap serta kekurangan pada entry ini. 











1 comment:

Anonymous said...

Thank you for sharing your info. I truly appreciate your
efforts and I will be waiting for your further post thanks once again.


Here is my web-site ... ">

Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.