Thursday, 7 February 2013

CARA GUNA CAMERA CANON 650D??

Assalamualaikum. Selamat Petang. hehe. Hari ni hari Jumaat. Hari yang penuh dengan kemuliaan jika kita isi dengan amal Ibadah untuk Allah. Hari ni aku xda class so aku balik umah sendiri. Taknak tinggal hostel lama-lama. Bosan lah. muehehe. Lagi pun nak g klinik and ambil IC. tapi JPN penuh dengan orang tadi. Tak larat dha aku nak tunggu lama-lama kat dalam. huhu.

Hari ni jugak aku happy sangat sebab dapat surprise. Surprise dari siapa ? Of course lah dari my parents. You know why ? sebab dapat camera baru. Alhamdulillah.. Aku sebenarnya suru ayah aku p tengok-tengok model Camera DSLR kat kedai Camera. Aku bagitau tengok model 650D. Tapi x sangka pulak terus ayah aku beli. Aku sampai ja umah tadi terus kena suru masuk bilik. Aku pun masuk lah. Then, tengok ada something. Sekali cek, wahhhhhhhh ! Teruja sangat.

Seriously, aku tak pandai sangat lagi guna ni. huhu. Kalau guna sikit-sikit tu pandai lah. Tapi nak setting "ISO" suma tu tak pandai sangat. Takpa. Nanti aku belajar pelan-pelan. Takda orang yang terus pandai kan, semua pun kena belajar dulu. So aku akan belajar pelan-pelan cara nak guna dengan betul. hehee. If orang nak kata aku :

Sakai. Baru dapat camera pun dha nak heboh.
Setakat Camera DSLR pun x pandai guna.

Terserah lah kan. Mulut orang memang susah nak control. Aku x kisah. Yang penting, kita sama-sama ambil pengajaran k.

*Pengajaranya: Ibu bapa kita snggup bersusah payah untuk anak-anaknya. Sanggup utamakan keinginan anak dari keinginan sendiri. Saya bersyukur dapat ibu ayah yang sentiasa berusaha untuk anak-anak. Alhamdulillah. 

K lah.. setakat ni ja.. kbaii..


1 comment:

tiga lalat said...

Salam.Siapala tak sayang anak, tapi memang ada kan.He.

Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.