Monday, 27 May 2013

AJIEB MURAI BUAT PEMBEDAHAN PLASTIK???


Assalamualaikum semua~ fifiy nak share story tentang Ajieb. Ajieb Murai Batu tuuuuuuu~


 

Bagi semua yang belum mengetahui, Ajieb telah ke Seoul, Korea setelah diterima masuk sebagai pelajar di M Academy, sebuah institusi yang telah melahirkan ramai bintang K-Pop. Kemasukan Ajieb di sana adalah untuk mengikuti kursus Special K-Pop Artist Training Program (SKATP).
Hai, apa khabarlah dia di sana ye? Khabar terbaru yang Murai Batu terima dari Ajieb ialah dia tengah berbahas dengan Blake Shin, seorang produser terkenal di sana tentang pembedahan plastik. Ya betul, negara Korea memang terkenal dengan pembedahan plastik yang menjadi isu utama kenapa kebanyakan bintang-bintang K-Pop di sana kelihatan cantik dan tampan.
Jadi dari perkhabaran Ajieb ini, mungkinkah Ajieb akan melakukan pembedahan plastik? Kata Ajieb lagi, semuanya belum diputuskan. Ajieb pernah memberitahu pihak di sana yang dia seorang yang beragama Islam dan pembedahan plastik ini dilarang sama sekali.
Pun begitu, ia masih belum mempunyai kata putus lagi. Bagaimanapun, imej Ajieb yang anda lihat sekarang bakal diubah oleh pihak di sana.

P/s from Murai Batu untuk rakan kerja mereka iaitu Ajib :

Apa-apapun Murai Batu ingin pesan kepada Ajieb, buatlah keputusan terbaik. Jangan lupa asal-usul kita sebagai anak Melayu dan cuba yang terbaik untuk harumkan nama negara. Murai Batu dan semua warga Murai di sini doakan yang terbaik buat Ajieb di sana.

No comments: