Saturday, 31 August 2013

PENGAMBILAN MINERAL COFFEE.




Assalamualaikum. Nampak tak gambar atas tu? Ni bagi yang belum tahu lagi ye. Malam ni I nak share apakah itu mineral coffee. Dan adakah Mineral Coffee ini bagus untuk kesihatan kita atau akan memudaratkan kesihatan kita semua? So baca pelan-pelan and cuba fahamkan k.

Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan GARAM BULUH ORGANIK SEMULA JADI dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Memandangkan I ni jenis manusia yang suka minum nescafe or coffee untuk elakkan mengantuk and konon-konon nak tambahkan semangat I bila bekerja or study, so taknak lah lepaskan peluang untuk beli and minum coffee ni . I ni jenis tak boleh skip ambil breakfast setiap pagi. Bila I breakfast, I selalu makan roti and minum coffee or nescafe 3 in 1 tu walaupun I tahu benda tu sebenarnya tak bagus untuk kesihatan tapi nak buat macam mana kan sebab itu je yang rakyat Malaysia kerap minum. hahahaha. 

Tapi lepas dah tahu tentang mineral coffee ni, I pun dah stop minum coffee or nescafe 3 in 1 tu sebab I dah dapat coffee yang sangat baik untuk kesihatan I and family I. Lagipun I ni jenis cepat letih especially bila terlalu banyak sangat kerja I nak kena buat. Nak kemas rumah, nak pergi class pagi sampai ke petang then petang naik bas pulak balik, bila dah sampai kat rumah, I nak kena masak pulak and layan karenah anak-anak buah. Bila cuti takda kelas, I akan pergi jualan tolong mama I. Emm, jualan apa? Jualan kain bundle lah makcik pakcik oii. hahaha. Kerja tu sangat-sangat memerlukan tenaga yang kuat. hmm nampak tak kerja I ni berderet-deret???? Dah macam tenaga kerbau dah I guna. hehehe.

Then I ni senang je kena sakit migraine. Tahu kan sakit migraine tu macam mana? Yang tahu baguslah. Migraine memang teruk sangat bila dah kena. Apa pun tak jadi. Assignment pun tergendala so I akan tidur memanjang aje. Tapi mineral coffee ni membantu jugaklah hilangkan demam, hilangkan sakit kepala atau migraine. Memang membantu sangat sebab rasa fresh and bertenaga je. Saya ni lebih suka berjalan kaki dari 1 tempat ke 1 tempat. Siapa yang tinggal kat kota kinabalu sabah, mesti tahu Terminal Bas Wawasan tu ke Suria Sabah jarak dia macam mana jauh kan. Tapi bila I berjalan kaki dengan kazen-kazen, diorang akan mengeluh sakit kaki tapi I ??? Relax and cool ja. hahaha. Kira energy and otot-otot dah tak kejang lah lepas minum benda ni. Serius. 

So, I ambil keputusan nak jadi part of this business selain membantu diri sendiri, dapat jugaklah I tolong mama ayah I yang ada darah tinggi tu. Ubat ni dapat membantu mereka merasa cergas ja walaupun kerja siang malam. Kita hanya mampu berusaha mencari penawar dari setiap penyakit dan syukur dah jumpa penawarnya. Kita jangan berputus asa. Teruskan berusaha and I akan tolong sedaya upaya untuk anda semua. Harga pun kita mampu milik. Cuma RM26.50 sahaja sekotak. Dalam ada 20 pcs.

Cara penyediaan pun tak lah susah. Macam penyediaan minuman 3 in 1 tu ja. Simple. So lepas ni kau orang tak payah lah ambil minuman 3 in 1 tu lagi. Boleh start minum coffee Mineral ni. Terlalu banyak kebaikan Mineral Coffee ni.  Dibawah ni I bagitahu kebaikan Garam buluh and Khasiat Mineral Coffee ni k :

*Kebaikan/khasiat Garam Buluh Semula Jadi:
  • Mengawal PH badan, meneutralkan toksin berasid.
  • Kaya dengan magnesium, amat bagus untuk jantung.
  • Membaiki masalah penghadaman (gastrik, ulser, sembelit, masalah usus etc).
  • Mempunyai kesan detox, membunuh kuman, anti-radang, dan meneutralkan logam berat.
  • Melegakan alahan, pigmentasi dan masalah kulit.
  • Menghindarkan masalah bau badan.
  • Melambatkan proses penuaan, nyanyuk, parkinson dan senile dementia.
Sunnah Rasulullah s.a.w - Makan secubit garam sebelum makan Hadis riwayat Al-Bazzar. Rasulullah pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali minum dan makan. 
Baginda berkata: "Sesiapa yang memulakan minum dan makan dengan memakan secubit garam, Allah akan hindarkan 330 jenis penyakit, yang paling kurang ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh Allah sahaja."
*Khasiat Mineral Coffee :

banyak lagi kelebihan mineral coffee ni. Jangan risau, ianya dijamin selamat dan harga pun mampu milik.


Kalau nak order : Contact me 01982384I whatsapp k..

Wednesday, 28 August 2013

TRIBAL TOP'S READY STOCK




CODE : TT2388 MUSTARD
PRICE : RM35.00
WEIGHT : 310g
POSTAGE : RM6(SEM) / RM9(SS)

LENGTH: 60CM
BUST: 98CM
SHOULDER: 40CM
SLEEVE: 52CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO L
MATERIAL: COTTON

CODE : TT2388 RED
PRICE : RM35.00
WEIGHT : 310g
POSTAGE : RM6(SEM) / RM9(SS)

LENGTH: 60CM
BUST: 98CM
SHOULDER: 40CM
SLEEVE: 52CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO L
MATERIAL: COTTON

CODE : TT2452 GREEN
PRICE : RM45.00
WEIGHT : 380g
POSTAGE : RM6(SEM) / RM9(SS)

LENGTH: 63-70CM
BUST: 86CM
SHOULDER: 32CM
SLEEVE:52CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO SMALL L
MATERIAL: COTTON + LYCRA + CHIFFON

CODE : TT2447 BLUE
PRICE : RM45.00
WEIGHT : 380g
POSTAGE : RM6(SEM) / RM9(SS)

LENGTH: 60-65CM
BUST: 84CM
SHOULDER: 29CM
SLEEVE: 60CM
SIZE: FREE SIZE,FITS UP TO SMALL L
MATERIAL: COTTON + LYCRA + CHIFFON
Contact me to order : 0198238481. serious buyer only !

LONG SLEEVED READY STOCK !

BLUE
PRICE : RM70 EXCLUDE POSTAGE
WEIGHT : 200g
POSTAGE : RM6(SEM) / RM9(SS)

Material: Chiffon
SIZE : S / M / L
European Design Printed Blouse
PRICE : RM60 EXCLUDE POSTAGE
WEIGHT : 180g
POSTAGE : RM6(SEM) / RM9(SS)

Fabric: Chiffon + Nylon
SIZE : S

PRICE : RM50
POSTAGE : RM6(SEM) / RM9(SS)

Size : Free
Material : Chiffon
Shoulder : 34cm
Sleeves : 60cm
Length : 78cm
Bust : 86cm ~ 91cm
Waist : 80cm ~ 87cm

PRICE : RM50.00
POSTAGE : RM6(SEM), RM9(SS)

Size : Free

Material : Chiffon

Shoulder : 37cm
Sleeves : 59cm
Length : 63cm
Bust : 82cm ~ 102cm

PRICE : RM45.00
POSTAGE : RM6(SEM), RM9(SS)

Size : Free

Material : Chiffon

Shoulder : 34cm
Sleeves : 37cm
Length : 68cm
Bust : 86cm ~ 92cm


PRICE : RM45.00
POSTAGE : RM6(SEM), RM9(SS)

Size : Free

Material : Chiffon

Shoulder : 36cm
Sleeves : 57cm
Length : 59cm
Bust : 86cm ~ 93cm

PM me for order 0198238481. I tak on whatsapp so just message. Serious buyer only ! No reservation. Siapa cepat dia dapat. Penghantaran 3 hari bekerja !

DUO MEGA GIVEAWAY BY ADAM FAIZ & FIQA NSZ

[KLIK BANNER UNTUK JOIN]
Duo Mega GiveAway By Adam Faiz & Fiqa Nsz,bermula pada hari ini,24 Ogos 2013,iaitu tepat pada pukul 11.00 malam sehingga pukul 12.00 malam,20 September 2013 nanti.Semua Dijemput join.

SYARAT-SYARATNYA:
  1. Follow blog Adam & Fiqa, Add To circles Google+ Adam Faiz & +Fiqa Nsz ,like page:
  2. Warganegara Malaysia yang menetap dan beralamat tetap di Malaysia
  3. Buat entri yang bertajuk Duo Mega GiveAway By Adam Faiz & Fiqa Nsz
  4. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publish entri.
  5. Wajib Follow,Like,add fb,Klik iklan para sponsor/tolong perhatikan dan ikut semua syarat yang ditetapkan.
  6. Warga facebook -kalau takde,pinjam kawan punya :p
  7. Tinggalkan URL entri ke ruangan komen entri ini,sekiranya awak join melalui blog adam.
FOLLOW,ADD,LIKE,KLIK IKLAN PARA SPONSOR:
  1. Step 1:Follow Blog Sponsor: //Follow //Follow //Follow //Follow //Follow //Follow
  2. Step 2:Like Page Sponsor:
  3. Step 3: Klik iklan sponsor: $ $ $ $ -clear cache & Cookies [TUTORIAL {click}]
  4. Step 4: Share page: [SHARE]
  5. Step 5:Add FB: [ADD]
  6. Step 6: Follow twitter*kalau ada: [FOLLOW]
SENARAI HADIAH {CLICK}

PEMILIHAN PEMENANG:
  1. Top Refferal 2x {Blog adam 1x & Blog Fiqa 1x}
  2. Random.Org
  3. Peserta Yang Mematuhi dan mengikuti ketujuh-tujuh step di atas. {rujuk bahagian follow,like etc sponsor}
NOTA: JOM SUPPROT ADAM FAIZ DAN FIQA,JOIN GIVEAWAY NI DENGAN KLIK BANNER KAT ATAS ^0^




Tuesday, 27 August 2013

PERLUKAH TIAP HARI SAY I LOVE YOU?

Assalamualaikum. Memandangkan belum jam 12 tengah hari, sempat lagi lah I nak wish good morning everyone ! Have a wonderful wednesday. Dont forget to spreading love everywhere we go, be the living expression of kindness (kindness in your face, kindness in eyes, kindness in smile, kindness in our own greeting too.


Back to my topic kat atas tu, sebenarnya I confuse perlukah tiap hari said "I LOVE YOU" dengan pasangan? Yang dah kahwin tu lain cerita lah ya. Itu memang diharuskan untuk mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan tapi yang masih dalam status hubungan percintaan ni pulak macam mana?

In my own opinion lah kan, If I cakap i love you everyday, I naik muak nak muntah pun ada. Serious lah. Bukan I nak cakap besar tapi ni kenyataan sebab apa? Sebab I lagi suka bila I just said I love you ni macam setahun sekali or setahun dua kali itu pun if kekal lah kan. I tahu lelaki memang naik menyampah dengan I sebab tu tak ada yang sanggup bertahan bila bercinta dengan I. hahahahaha ! Semua hanya hangat-hangat tahi ayam jak. 

Siap bergaduh besar uolls hanya sebab perkara ni saja. wakakaka. Macam perang dunia ke berapa ntah. I dikatakan tak memahami isi hati lelaki dan asyik hati I ja nak kena faham and konon-konon I tak ada perasaan and langsung tak care dengan orang yang I sayang tu. Errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr -,- !!! Please lah weii. Orang tak tahu ka yang I ni sedang bersungguh-sungguh buat yang terbaik untuk diri I, untuk orang-orang yang I sayang untuk hubungan I. Cara ku dan cara mu berbeza lah so kita ikut aje lah rentak masing-masing kan. muahaha.

Ingat senang ka I nak pertahankan hubungan ni dengan cara yang bagi I sangat terbaik ni. haha. Yeahhh ofcoz lah terbaik sebab I tak nak tiap hari message then ask the same question then tomorrow you just repeat the cycles and repeat gain and again. I bosan lahhh ! Bosan tu belakang cerita lah kan. Yang lebih penting adalah, I fikir jikalau kita kalah dengan nafsu diri kita nanti. Ingat senang ka nak perangi musuh utama dalam hidup tu !! Susah lah weii. Ni pun aku bertungkus lumus tau. Lepas tu I nak you tahu bahawasanya untuk dapatkan cinta yang sungguh-sungguh itu bukan senang dan itu perlukan usaha anda yang bersungguh-sungguh. I tak nak lah bagi lelaki senang-senang nak dapatkan I. Mama I kandungkan I susah payah ke hulur ke hilir, nak lahirkan I bertarung nyawa tapi I senang-senang aje nak bagi diri I kat lelaki. Ohhhh tidakk !!


Memang orang sekarang kata I ni kampungan tak matang sebab nak kata I love you pun susah sangat. Sukahati I lah kan. wahaha ! Orang kata I dah berubah dan tak sporting macam dulu. Hellloooo~ Dulu I tak fikir panjang and dulu I tak tahu sangat yelah masa tu under 18 kan semua benda pun rasa best ja walhal bukan best pun. Kejap ja rasa best lepas tu tension memanjang. Tapi bila I dan fikir panjang macam ni, tak dinafikan memang ada rasa stress bila kita rindu tapi kita tak ungkap, tapi kejap ja rasa tension tu ada dan yang lebih penting I rasa best memanjang bila I dah buat keputusan macam ni. 

Biarlah lelaki marahkan kita sebab kita jual mahal tapi jangan biar lelaki pandang serong kat kita sebab kita jual diri. Tahu bezakan maksud I kan? Ok baguslah. kekeke. Biar lelaki tu persiapkan diri dia jadi lebih baik and kita pun persiapkan diri kita untuk jadi lebih baik sebab pasangan hidup kita juga akan dipengaruhi oleh sejauh mana keperibadian dalam diri kita. Ngehngehngeh ! Sama-sama kita beringat ya sesungguhnya hidup hanya sekali so persiapkan lah apa yang patut tu biar slowly asal berterusan. Jyeahhhhhhh !


SELAMATKAN KERJAYA DAN PERKAHWINAN.

Kerjaya dan perkahwinan- Bagaimana untuk selamatkan keduanya


Menemui cinta hati merupakan separuh perjalanan, destinasi sebenar terletak dalam mengekalkan hubungan positif dan penuh rasa sayang, biarpun sibuk bekerja.

Perkahwinan sesuatu yang sudah lazim. Mungkin kerana tarikh, masa dan tempat. Tetapi yang paling penting adalah pasangan anda. Tiada sesiapa pun yang bilang perkahwinan ini mudah dan bagi kebanyakan pasangan zaman sekarang, memastikan perkahwinan kekal disamping keperluan pekerjaan sangat rumit.

Sudah biasa lihat pasangan suami isteri berpisah tidak lama setelah berjanji sehidup semati. Ini kerana zaman ini kerjaya serta kos hidup sudah lebih utama berbanding kehidupan keluarga. Perkahwinan akan menjadi sesuatu yang bosan, menimbulkan kemarahan dan lain-lain perasaan negatif jika tidak dijaga dengan baik.

Tiada jalan mudah namun di sini diberikan sedikit tips untuk membantu kekalkan perkahwinan anda.


#1 Masa itu Emas

Anda sudah berjanji sehidup semati, jadi sudah lumrah untuk mengharapkan sesuatu. Namun tidak semudah itu. Perkara pertama yang harus diingat adalah masa akan menjadi suatu masalah. Pasti selalu ada projek dan mesyuarat untuk dihadiri, namun tidak salah mencuba.

Mudah untuk katakan tiada masa untuk perkahwinan anda, namun anda ada sahaja masa untuk perkara lain sehingga tiada masa untuk pasangan anda. Berkahwin bukan alasan untuk abaikan pasangan anda. Jangan berhenti mencuba.


#2 Romantik

Sudah berkahwin tidak bermakna tidak boleh romantik. Tetapi jangan harapkan romantik ibarat yang dibaca dalam novel cinta Danielle Steel atau filem jiwang.

Mungkin sukar untuk bahagikan masa antara kerja dan anak tetapi sediakan sedikit masa sekurangnya sebulan sekali sebagai "date night" atau gunakan hari minggu sebaiknya. Nikmati masa bersama, berborak, lakukan sesuatu yang tiada kaitan dengan kerja atau anak. Luangkan masa hanya berdua.


#3 Asingkan kerja daripada rumah

Kita lebihkan kerjaya dan sukar bagi pasangan untuk tidak bawa pulang kerja bersama. Namun apabila menghabiskan masa dengan computer atau menyiapkan report, anda kurangkan masa untuk habiskan bersama pasangan. Ini akan membuatkan beliau juga terdorong untuk membawa pulang kerja.

Di rumah seharusnya dikhususkan untuk keluarga. Di sini anda boleh mencari ketenangan disamping insan tersayang. Jika boleh, asingkan kerja daripada rumah.


#4 Berbicara

Komunikasi membantu mengekalkan hubungan. Penting untuk berkomunikasi dengan pasangan. Ya, setelah penat bekerja anda inginkan masa sepi namun jangan sampai tidak hiraukan pasangan anda. Rasanya seolah mereka tidak lagi penting dalam hidup anda.

Luangkan petang bersama cinta hati. Rehat sambil bicara tentang hari anda. Kajian membuktikan bahawa pasangan yang berbicara lebih 30 minit sehari lebih bahagia berbanding mereka yang kurang bersama.


#5 Kongsi kerja rumah

Mungkin tampak remeh namun kebanyakan pasangan bergaduh kerana perkara ini. Pasangan yang tinggal serumah, persoalannya siapa yang harus mengemas rumah? Jawapannya mudah: dua-dua.

Jangan berdalih mengenai siapa yang harus lakukan kerja rumah lebih. Ambil masa untuk senaraikan tugasan seminggu dan lihat bagaimana anda bahagikan tugasan dengan adil untuk elakkan sebarang pertelingkahan.




sumber

PENGALAMAN CAMPFIRE 2012 #PART 1

Assalamualaikum. Tiba-tiba I nak share dengan korang tentang my experience going to Campfire di Tambunan Sabah. Siapa yang tak tahu, Tambunan Sabah tu kat mana? Ok maii aku bagi tunjuk kat hang.


Haa, nampak tak map tu? Tambunan ni tak lah besar mana pun. Tapi kat sana memang best dan sejuk macam especially bila malam.

Ok berbalik kepada cerita asal yang mana I nak share dengan korang semua tentang pengalaman menarik I camping. *pengalaman hujung tahun lalu, tapi bari hari ni nak share* Hahaha ! Silalah jangan menyampah k. And please teruskan membaca kerana I sure u'all tak akan rugi bila baca entry ni.

I memang suka bab-bab aktiviti lasak ni sebab I ni jenis yang lembik so bila kawan-kawan Architecture buat aktiviti camping macam ni, mesti lah I tak nak lepaskan peluang. Yuran yang I bayar masa tu RM45 kot. Dan yeahh, I pujuk kawan I, Jessica untuk join benda ni dan Alhamdulillah dia pun berminat so dapat lah kitorang join. haha. Hari Jumaat lepas solat Jumaat tu, kitorang gerak dah ramai-ramai.

yg ni masa kitorang baru nak gerak dari kolej.
ni masa nak naik kereta sewa masing-2. ni adalah antara student yang join campfire tu

Perjalanan ambil masa dalam 2-3 jam jugak lah. Masa dalam perjalanan tu I dah mula pening-pening tapi nasib baik tak muntah. hahaha.

otw
nampak tak kabus tu. huhu. s.e.j.u.k

Dan finally, kitrang sampai jugak kat dewan perkampungan kat Tambunan tu. Stay kejap kat dewan tu sementara menunggu masa Maghrib lepas and baru lah kitorang memulakan perjalanan. Sebelum memulakan jungle tracking tu, kitorang diberi taklimat oleh ketua kampung and ketua penganjur tentang pantang larang bila masuk kampung and kawasan hutan ni.  Macam biasa lah, salah satu larangannya adalah, mulut tak boleh celupar.

masa ni baru sampai.

erkkk -,- kenapa senget pulak ni. korang terbalikkan lah kepala ye.

ni budak-budak kampung area situ.

budak-budak ni bahagia je bermain bola. hahahaha
yang ni kitorang kena bagi taklimat ttg apa yg patut kami buat and apa yg tak patut.

haa ! yg ni bergambar lepas selesai kena bagi taklimat.
amboii. semangat kan nak warmup sebelum bertolak

haha ! trak ni digunakan untuk mengangkut barang-barang yang terlebih berat tu.

yang berdiri kat jalan tu adalah guide kitorang sepanjang ekspedisi. kecik je diorang kan?

sekali lagi kami diberi taklimat oleh ketua ekspedisi

ready nak gerak mulakan ekspedisi selama 5 jam. nampak tak dah malam?




Setelah selesai diberi taklimat, kami pun bergerak dalam 1 kumpulan ramai-ramai berjalan kaki. Ohh ya, lecturer yang join campfire ni hanya dua orang sahaja. Dua-dua pun lecturer lelaki. Lecturer perempuan takda yang join mungkin tak berminat kot. Tapi student perempuan ada dalam berbelas orang jugaklah yang join. So kali ni, kena pandai jaga diri sendiri and pelajar lelaki diberi tanggungjawab lebih sedkit untuk menjaga pelajar perempuan. Excited bebenar saya nak memulakan ekspedisi ni. *dalam fikiran I, ekspedisi ni tak jauh sangat*. Ekspedisi hutan kali ni, kami kena guide oleh beberapa orang penduduk kampung yang dah hafal selok belok hutan tu. kecik-kecik ja budak kampung tu, (perempuan and lelaki) tapi stamina boleh tahan woooo~


Dalam perjalanan yang agak kelap and suram, kami pun teruskan berjalan. Turun naik bukit you all ! Dah lah sebelum campfire tu I langsung tiada excercise so badan agak tak fit jugak lah. Mujurlah kaki I tak kejang. Jalan punya jalan, I dengan kawan I tak sedar yang kami dah berjalan terlalu cepat ke hadapan mengikuti kawan-kawan yang juga ada dihadapan kami masa tu. Rupanya, hanya kami berdua sahaja pelajar perempuan yang berada di kelompok hadapan ekspedisi hutan malam tu yang lain lelaki and guide.. Dan paling tak boleh blahhhh bila kami dah jauh dihadapan, kelompok dibelakang akan mnjerit, "oiiiiii stoppppp stopppp !! Jangan laju sangat !!" hahahaha ! Then apa lagi, kami pun duduk lah berehat sebentar sementara menunggu mereka yang berada di kelompok belakang.

#Perjalanan kami teruskan lagi. Masa tu dalam hati I hanya mohon kekuatan kaki dan stamina dari Allah saja. And I balik-balik tanya, "nak sampai dah kah?" And guide tu kata, "kat depan lagi tu" . And I pun teruskan lah berjalan dengan kawan-kawan lain. Masa tu dah 2 jam perjalanan kalau tak silap I. Tapi kami masih belum sampai. Kau tak terasa longlai ke bila dah 2 jam berjalan turun naik bukit tapi maish tak sampai-sampai. Sampai 1 tahap, I cakap "OhhmyGod jauhnya!" Then my senior masa tu kata, erhhh keep strong and just move on. Kuatkan semangat tak lama lagi sampai" . Masa tu dalam hati I dah kata, "Huyeahhhhhhhh dah nak sampai"

#4 jam berjalan masih jugak tak sampai-sampai ke destinasi pertama malam tu. Aku and kawan aku masa tu dah tergelak kepenatan dah sebab tak sangka perjalanan ni terlalu jauh. Dan stock air minum masa tu dah pun nak out of stock. So korang bayangkan aje lah mana nak cari air dalam hutan gelap-gelap macam  dengan beg yang berat kat belakang badan lagi. Memang sangat-sangat mencabar tau. Bila kami terlalu jauh dihadapan meninggalkan kawan-kawan lain jauh di belakang, kami pun singgah kejap di sebuah pondok untuk berehat. Pondok tu macam rumah kecil. Singgah minum kopi panas kejap tengah-tengah malam hahaha ! Tapi I tak pandai minum kopi hitam yang pekat tu so I minum sikit aje. Bila dah terdengar kawan-kawan di kelompok belakang tadi tu semakin menghampiri, kami pun teruskan lagi perjalanan untuk sampai ke destinasi yang betul-betul destinasii sebab kami dah pun penat tapi masih tetap bersemangat. hehe. (maaf. gambar semasa dalam perjalanan tak ada oleh kerana semuanya kepenatan dan save battery camera).

Dan setelah sejam jugak berjalan, akhirnya sampai jugak lah kami ke destinasi yang hendak di tuju. Ingatkan destinasi tu adalah rumah-rumah perkampungan. Rupanya hanyalah sebuah pondok yang diperbuat daripada bambu hutan.Takda tingkap dan takda pintu. Pelajar perempuan sahaja dibenarkan tidur di pondok bambu tu. Memang mulanya agak tak biasa sebab sakit badan (menyesal tak dengar cakap mama supaya bawa sleeping bag) ! Tapi kena lah faham kan yang masa tu bukan kat rumah sendiri tapi kat dalam hutan. Pelajar lelaki tidur kat khemah atas rumput haha. Tapi seriously, memang sangat-sangat sejuk. Pasang 10 aircond besar kot baru tahap kesejukan aircond tu sama dengan tahap kesejukan dalam hutan yang membuatkan I tak dapat nak tidur nyenyak.

ni bila dah sampai ke destinasi. nak release kepenatan tu, diorang pun dok main gitar and nynayi
gelap tak? hahaha

yang baju kotak-kotak kemeja tu BEN. dia jenis serius je bila buat kerja.

diorang tgh memanaskan badan.

nyanyi jangan tak nyanyi depan unggun api.

aahaha. nampak tak semua kesejukan dan kepenatan

haha

sibuk dah semua mamat ni nak dirikan khemah
nampak tak makanan kitorang dalam hutan? I pun tak tahu ni apa sebenarnya. hehe

Banyak lagi gambar dan story. Tapi untuk hari ni, ni je I mampu. Part seterusnya ntah bila baru I akan update. hahaha.. Nantikan aje lah ye. kbai.

Monday, 26 August 2013

FAKE RELAY? ANDA SEPERTI PELACUR?


Assalamualaikum.. Ramainya adik-adik yang membuat status:

"Nak fake relay satu boleh?"
"Siapa nak couple dengan saya?"
"Nak pakwe satu! Anyone?"
"Still single. Who want to be my couple?"

Setiap kali I baca status adik-adik, I selalu buat mimik muka I sewaktu I buka penutup jamban di tandas awam.

Bila orang cakap adik murah, adik selalu cakap, "kau bukan Tuhan nak judge2 orang."

Bila orang cakap adik gedik, adik selalu cakap, "setiap orang buat dosa. kau pun bukan perfect sangat."

Bila orang burukkan adik, adik selalu cakap, "please don't bash me. setiap orang ada cerita masing-masing. aku tak pernah sebarkan aib orang. kau tahu tak berdosa bila sebarkan aib orang?"

Hakikatnya, walau apa jua pun ceritanya, adik tetap bersalah dalam hal ini. Adik tawarkan diri untok couple dengan orang lain? Tahukah adik pekerjaan apa yang serupa dengan perbuatan adik itu?

PELACUR.

Pelacur sahaja yang meminta-minta maruahnya dirobek. Malah, adik buat lebih teruk daripada pelacur. Pelacur tak meminta-minta di Facebook. Kalau adik ada 2000 friends di Facebook,maknanya adik meminta-minta kepada 2000 orang untok maruah adik digadai. Adik ingat,bila adik buat benda tu, orang akan kata adik hot ke? Atau adik rasa, adik akan dapat pasangan terbaik ke? TIDAK. Orang akan mengata adik dan orang akan sentiasa memandang rendah terhadap adik.

Pasangan yang akan couple dengan adik bukan orang yang baik, kerana orang yang baik takkan suka perempuan murah. Sedangkan orang yang kurang baik pun tak nak perempuan murah, apatah lagilah orang baik ye tak?

Orang akan memandang rendah terhadap adik. Orang cakap adik murah, orang cakap adik desperate, orang cakap adik poyo, orang cakap adik jahat. Lepas tu adik kata mereka suka judge orang kan? Padahal dik, adik sendiri yang buat orang judge adik. Kalau adik tak buat, orang tak judge. Kalau adik tak buat, orang takkan keji. Adik jangan salahkan orang. Salahkan diri sendiri.

Buruk sangat perangai tu, dik. Bila adik sunyi, couple bukan penyelesaian. Adik ada mak ayah. Kalau tiada, adik ada kawan-kawan. Kalau tiada, adik ada orang sekeliling. Kalau adik tiada sesiapa, adik jadilah orang yang soleh dan solehah kerana Allah sentiasa ada untuk adik.

Perangai yang buruk, ibarat tahi. Meminta-minta couple kepada orang itu adalah perbuatan buruk. Meminta-minta couple kepada orang dikhalayak ramai, maka berlonggok-longgok tahi dicampak ke seluruh badan adik. Bila orang kata adik busuk, adik marah orang tu. Apa yang adik buat, sebenarnya adik perlu bersihkan semula tahi itu. Cara membersihkannya adalah dengan taubat dan tidak mengulangi perbuatan itu.

Adik, perjalanan maseh jauh. Di universiti,di tempat kerja, di mana-mana yang adik akan berada, ramai lagi peneman sunyi adik. Kita nak couple, kena pastikan kita dah confirm nak kahwin dengan orang tu. Kalau setakat nak couple dua tiga bulan lepas tu clash, buang masa sahaja. Dahlah duit topup mak ayah bagi. Ingat sebelum terkena.

sama-sama beringat selamat hari Raya dan hari Kemerdekaan.

AKHIRNYA !!

Assalamualaikum. Wishing you all a lovely day.  Rindunya nak update entry kat blog ni. Seriously memang sangat rindu nak menghapdet entry kat blog ni. hahaha. *over ke?* Manada over lah. hehe

Alhamdulillah berkat kesabaran beberapa hari ni akhirnya I dapat jugaklah menghapdet entry I kat blog ni. Line sangat slow asyik-asyik try again je. Geram tau ! Nasib hari ni mood tenet celcom I ni tak moody lagi. Syukur lah nak ! ahaks.

Btw, cuti 2 minggu ni tak tahu nak buat apa. So I menghadap blog aje lah jawabnya ya. Okbai kawan-kawan.

Friday, 23 August 2013

REVIEW TEMPAHAN SOFTLY SHOP


RM 60 * PM HERE
CK 10154 ~ Long Sleeve Chiffon Jubah 
Color Available: Pink/Light Blue/Blue
Measurement: Length: 140cm Bust: 80-92cm Waist: 60-90cm Shoulder: 38cm Sleeve: 59cm
Material : Chiffon With Full Inner Lining

POSTAGE : RM 7







HARGA ASAL RM 85
HARGA PROMOTION RM 80 sahaja


POSTAGE RM7(SM) / RM10 (SS)





Harga asal RM 98
Harga Promotion RM 95 *save rm3 

 
 APA2 TEMPAHAN BUAT DISINI 
20 comments: Eyma su said... BALAS JOIN..THNK INVITE..^_^ http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html 21 August 2013 09:40 Aisha Fauzi said... BALAS Join :) Done ikut semua syarat http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/review-tempahan-softly-shop.html Kalau ada yang salah beritahu saya :) 21 August 2013 10:25 Ena Amir said... BALAS http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html 21 August 2013 10:44 Syazwani Afandi said... BALAS http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/08/review-tempahan-softly-shop.html 21 August 2013 12:38 Cahaya said... BALAS http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html 21 August 2013 18:40 Cahaya said... BALAS entry ke 2 http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/review-tempahan-softly-shop.html 21 August 2013 18:54 Tcca Anuar said... BALAS http://sericullen.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html 21 August 2013 19:25 Tcca Anuar said... BALAS lupa pulak nk bagi entry kedua.. :) nah : http://sericullen.blogspot.com/2013/08/review-tempahan-softly-shop.html 21 August 2013 23:57 Nurulain Mohamad Shah said... BALAS join GA ni... Entry 1: http://kechiqkenot.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html Entry 2: http://kechiqkenot.blogspot.com/2013/08/review-tempahan-softly-shop.html please check it out...terima kasih :D 22 August 2013 00:29 Arina Azman said... BALAS http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html 22 August 2013 01:01 Anonymous said... BALAS http://all-is-mine.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html 22 August 2013 01:27 aeygosem said... BALAS http://aeygoohsem.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html 22 August 2013 01:49 Eyma su said... BALAS ENTRY KE 2.. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/08/review-tempahan-softly-shop.html 22 August 2013 05:05 DarLiNa said... BALAS http://darlinalife.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html 22 August 2013 06:35 DarLiNa said... BALAS http://darlinalife.blogspot.com/2013/08/softly-shop.html 22 August 2013 06:37 Afiqah Junizan said... BALAS 1 - > http://chocollyheart.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html 2 - > http://chocollyheart.blogspot.com/2013/08/review-tempahan-softly-shop.html 22 August 2013 07:12 sya isya said... BALAS Sy join.entry pertama http://bdxbjubiru.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-give-away.html Entry kedue http://bdxbjubiru.blogspot.com/2013/08/review-tempahan-softly-shop.html 22 August 2013 07:29 Ummi Farhana said... BALAS Join :) entry pertama : http://thinkingofminediary.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html entry kedua : http://thinkingofminediary.blogspot.com/2013/08/review-tempahan-softly-shop.html 22 August 2013 08:58 Che' Wiwek said... BALAS Saya Join http://bilaaccountjdblogger.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html http://bilaaccountjdblogger.blogspot.com/2013/08/review-tempahan-softly-shop.html 22 August 2013 19:18 dieba khairuddin said... BALAS join ye http://diebadhie.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress.html http://diebadhie.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html 23 August 2013 00:07 Post a Comment Here ! Inginkan Blog yg Cantik ? CLICK HERE WAITING LIST 1. Fatin Farhana *in progress 2. CT Ada *waiting 3. Aina *waiting WELCOME 2 Hamba Allah contact me - CLICK HERE tempahan - CLICK HERE template for sale - CLICK HERE Budak Baik :D The Past ▼ 2013 (55) ▼ August (6) Softly Shop Dress Giveaway Segmen Blogwalking Raya by Emas Putih Moody Raya *ohbad Tutorial cara letak TEXT dalam FREEBIES mojat Cara tukar kedudukan sedebar Selamat Hari Raya *wipeeee ► July (19) ► June (14) ► May (16) Adam Faiz(14) deno(11) Eyma su(9) leogurl94(5) Miss Al(4) Busyra Bt Takiyudin(4) Nur Irdina(3) Noor Najwa(3) Setiasmile(3) Nur Aina Syafiqah(3) CREDIT © DESIGN BY ADAM to MOJAT A LITTLE HELP FROM L O V E ! THANKS FOR WATCHING MY BLOG ! PLEASE DONT OPEN MY PAGE SOURCE !ALL COPYRIGHT RESERVE BY ME
Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.