Saturday, 31 August 2013

PENGAMBILAN MINERAL COFFEE.




Assalamualaikum. Nampak tak gambar atas tu? Ni bagi yang belum tahu lagi ye. Malam ni I nak share apakah itu mineral coffee. Dan adakah Mineral Coffee ini bagus untuk kesihatan kita atau akan memudaratkan kesihatan kita semua? So baca pelan-pelan and cuba fahamkan k.

Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan GARAM BULUH ORGANIK SEMULA JADI dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Memandangkan I ni jenis manusia yang suka minum nescafe or coffee untuk elakkan mengantuk and konon-konon nak tambahkan semangat I bila bekerja or study, so taknak lah lepaskan peluang untuk beli and minum coffee ni . I ni jenis tak boleh skip ambil breakfast setiap pagi. Bila I breakfast, I selalu makan roti and minum coffee or nescafe 3 in 1 tu walaupun I tahu benda tu sebenarnya tak bagus untuk kesihatan tapi nak buat macam mana kan sebab itu je yang rakyat Malaysia kerap minum. hahahaha. 

Tapi lepas dah tahu tentang mineral coffee ni, I pun dah stop minum coffee or nescafe 3 in 1 tu sebab I dah dapat coffee yang sangat baik untuk kesihatan I and family I. Lagipun I ni jenis cepat letih especially bila terlalu banyak sangat kerja I nak kena buat. Nak kemas rumah, nak pergi class pagi sampai ke petang then petang naik bas pulak balik, bila dah sampai kat rumah, I nak kena masak pulak and layan karenah anak-anak buah. Bila cuti takda kelas, I akan pergi jualan tolong mama I. Emm, jualan apa? Jualan kain bundle lah makcik pakcik oii. hahaha. Kerja tu sangat-sangat memerlukan tenaga yang kuat. hmm nampak tak kerja I ni berderet-deret???? Dah macam tenaga kerbau dah I guna. hehehe.

Then I ni senang je kena sakit migraine. Tahu kan sakit migraine tu macam mana? Yang tahu baguslah. Migraine memang teruk sangat bila dah kena. Apa pun tak jadi. Assignment pun tergendala so I akan tidur memanjang aje. Tapi mineral coffee ni membantu jugaklah hilangkan demam, hilangkan sakit kepala atau migraine. Memang membantu sangat sebab rasa fresh and bertenaga je. Saya ni lebih suka berjalan kaki dari 1 tempat ke 1 tempat. Siapa yang tinggal kat kota kinabalu sabah, mesti tahu Terminal Bas Wawasan tu ke Suria Sabah jarak dia macam mana jauh kan. Tapi bila I berjalan kaki dengan kazen-kazen, diorang akan mengeluh sakit kaki tapi I ??? Relax and cool ja. hahaha. Kira energy and otot-otot dah tak kejang lah lepas minum benda ni. Serius. 

So, I ambil keputusan nak jadi part of this business selain membantu diri sendiri, dapat jugaklah I tolong mama ayah I yang ada darah tinggi tu. Ubat ni dapat membantu mereka merasa cergas ja walaupun kerja siang malam. Kita hanya mampu berusaha mencari penawar dari setiap penyakit dan syukur dah jumpa penawarnya. Kita jangan berputus asa. Teruskan berusaha and I akan tolong sedaya upaya untuk anda semua. Harga pun kita mampu milik. Cuma RM26.50 sahaja sekotak. Dalam ada 20 pcs.

Cara penyediaan pun tak lah susah. Macam penyediaan minuman 3 in 1 tu ja. Simple. So lepas ni kau orang tak payah lah ambil minuman 3 in 1 tu lagi. Boleh start minum coffee Mineral ni. Terlalu banyak kebaikan Mineral Coffee ni.  Dibawah ni I bagitahu kebaikan Garam buluh and Khasiat Mineral Coffee ni k :

*Kebaikan/khasiat Garam Buluh Semula Jadi:
  • Mengawal PH badan, meneutralkan toksin berasid.
  • Kaya dengan magnesium, amat bagus untuk jantung.
  • Membaiki masalah penghadaman (gastrik, ulser, sembelit, masalah usus etc).
  • Mempunyai kesan detox, membunuh kuman, anti-radang, dan meneutralkan logam berat.
  • Melegakan alahan, pigmentasi dan masalah kulit.
  • Menghindarkan masalah bau badan.
  • Melambatkan proses penuaan, nyanyuk, parkinson dan senile dementia.
Sunnah Rasulullah s.a.w - Makan secubit garam sebelum makan Hadis riwayat Al-Bazzar. Rasulullah pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali minum dan makan. 
Baginda berkata: "Sesiapa yang memulakan minum dan makan dengan memakan secubit garam, Allah akan hindarkan 330 jenis penyakit, yang paling kurang ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh Allah sahaja."
*Khasiat Mineral Coffee :

banyak lagi kelebihan mineral coffee ni. Jangan risau, ianya dijamin selamat dan harga pun mampu milik.


Kalau nak order : Contact me 01982384I whatsapp k..

1 comment:

Ev said...

NAK order mineral coffee, tapi number tertera ada 9 digit je. Macamana yeh?

Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.