Tuesday, 27 August 2013

PERLUKAH TIAP HARI SAY I LOVE YOU?

Assalamualaikum. Memandangkan belum jam 12 tengah hari, sempat lagi lah I nak wish good morning everyone ! Have a wonderful wednesday. Dont forget to spreading love everywhere we go, be the living expression of kindness (kindness in your face, kindness in eyes, kindness in smile, kindness in our own greeting too.


Back to my topic kat atas tu, sebenarnya I confuse perlukah tiap hari said "I LOVE YOU" dengan pasangan? Yang dah kahwin tu lain cerita lah ya. Itu memang diharuskan untuk mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan tapi yang masih dalam status hubungan percintaan ni pulak macam mana?

In my own opinion lah kan, If I cakap i love you everyday, I naik muak nak muntah pun ada. Serious lah. Bukan I nak cakap besar tapi ni kenyataan sebab apa? Sebab I lagi suka bila I just said I love you ni macam setahun sekali or setahun dua kali itu pun if kekal lah kan. I tahu lelaki memang naik menyampah dengan I sebab tu tak ada yang sanggup bertahan bila bercinta dengan I. hahahahaha ! Semua hanya hangat-hangat tahi ayam jak. 

Siap bergaduh besar uolls hanya sebab perkara ni saja. wakakaka. Macam perang dunia ke berapa ntah. I dikatakan tak memahami isi hati lelaki dan asyik hati I ja nak kena faham and konon-konon I tak ada perasaan and langsung tak care dengan orang yang I sayang tu. Errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr -,- !!! Please lah weii. Orang tak tahu ka yang I ni sedang bersungguh-sungguh buat yang terbaik untuk diri I, untuk orang-orang yang I sayang untuk hubungan I. Cara ku dan cara mu berbeza lah so kita ikut aje lah rentak masing-masing kan. muahaha.

Ingat senang ka I nak pertahankan hubungan ni dengan cara yang bagi I sangat terbaik ni. haha. Yeahhh ofcoz lah terbaik sebab I tak nak tiap hari message then ask the same question then tomorrow you just repeat the cycles and repeat gain and again. I bosan lahhh ! Bosan tu belakang cerita lah kan. Yang lebih penting adalah, I fikir jikalau kita kalah dengan nafsu diri kita nanti. Ingat senang ka nak perangi musuh utama dalam hidup tu !! Susah lah weii. Ni pun aku bertungkus lumus tau. Lepas tu I nak you tahu bahawasanya untuk dapatkan cinta yang sungguh-sungguh itu bukan senang dan itu perlukan usaha anda yang bersungguh-sungguh. I tak nak lah bagi lelaki senang-senang nak dapatkan I. Mama I kandungkan I susah payah ke hulur ke hilir, nak lahirkan I bertarung nyawa tapi I senang-senang aje nak bagi diri I kat lelaki. Ohhhh tidakk !!


Memang orang sekarang kata I ni kampungan tak matang sebab nak kata I love you pun susah sangat. Sukahati I lah kan. wahaha ! Orang kata I dah berubah dan tak sporting macam dulu. Hellloooo~ Dulu I tak fikir panjang and dulu I tak tahu sangat yelah masa tu under 18 kan semua benda pun rasa best ja walhal bukan best pun. Kejap ja rasa best lepas tu tension memanjang. Tapi bila I dan fikir panjang macam ni, tak dinafikan memang ada rasa stress bila kita rindu tapi kita tak ungkap, tapi kejap ja rasa tension tu ada dan yang lebih penting I rasa best memanjang bila I dah buat keputusan macam ni. 

Biarlah lelaki marahkan kita sebab kita jual mahal tapi jangan biar lelaki pandang serong kat kita sebab kita jual diri. Tahu bezakan maksud I kan? Ok baguslah. kekeke. Biar lelaki tu persiapkan diri dia jadi lebih baik and kita pun persiapkan diri kita untuk jadi lebih baik sebab pasangan hidup kita juga akan dipengaruhi oleh sejauh mana keperibadian dalam diri kita. Ngehngehngeh ! Sama-sama kita beringat ya sesungguhnya hidup hanya sekali so persiapkan lah apa yang patut tu biar slowly asal berterusan. Jyeahhhhhhh !


No comments:

Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.