Friday, 27 September 2013

SHAWL TERBAIK DIHATI~~

Assalamualaikum. Selamat pagi kepada pembaca-pembaca atau bloggers hebat semua ^_^. 

Tengok pada tajuk entry kali ini ada kaitan dengan shawl kan. hehe. Sebabnya, I ni sangat suka pakai shawl. Kalau tudung bawal tak berapa nak suka. Sebabnya adalah kebanyakan tudung bawal ni sangat-sangat kecil sizenya. bila saya pakai tudung bawal yg biasa tu, rasa pelik ja sebabnya I rasa agak gantung dan menampakkan bahagian dada. hahaha~ 

I ni bukanlah alim sangat tapi serius agak janggal bila memakai tudung yang menampakkan bahagian dada and bahagian belakang pulak agak pendek. So rasa tak selamat and tak bebas pun ada. 

Setakat ni, I suka pakai pashmina dan juga shawl yang oversized tu. Tapi tak suka beli kat luar. Lebih suka membeli secara online sebab lebih mudah and lebih fokus nak membeli. Kalau I beli kat luar, memanglah dapat tengok shawl or pashmina tu secara live gituwwww tapi yang tak bestnya I mesti nak beli ini nak beli itu. Kannn lari bajet tu. haha~ I ni bukannya berduit sangat pun so bila beli kat online tu boleh jugaklah I kira-kira bajet I. ngehngehngeh :P

Setakat ni, I dah pernah beli kat Fana Fans, Ayushawl, Hiaz Boutique, bisnes online kat instagram, dan beberapa lagi kedai online. Dah tak ingat dah. hehe. Lagipun I ni jenis tengok material shawl, harga yang sesuai dengan student macam I ni, size shawl tu, dan paling penting tengok feedback dari customers lain jugak untuk elakkan kita tertipu. 

Tapi ada 1 bisnes online yang jual shawl yang sangat-sangat menarik perhatian I tapi tak pernah lagi membeli kat diorang. Bisnes online yang I maksudkan adalah SISTERSHAWL .









Apa yang bestnya kat sistershawl ni adalah mereka hanya menjual shawls yang oversized, dan membantu wanita-wanita diluar sana untuk memakai tudung yang lebih menutup aurah kita. Shawl mereka pun sangat-sangat cantik dan menarik perhatian semua, harga juga berpatutan dan mampu milik In sha Allah. I bercadang nak membeli shawl dari sistershawl sebab sebelum ni asyik tengok gambar dalam album mereka saja. So apa kata, I beli pulak nanti. Kalau tak mampu beli 3,4 helai, beli aje lah sehelai dua dulu kan. Ikut kemampuan kita. 

Yang nak tengok album-album mereka bolehlah klik link tu. Nanti boleh shawl kat sana pulak ye. Agent berdaftar untuk sistershawl ni pun berada diseluruh negeri dalam Malaysia ni. Boleh tengok page mereka untuk lihat agent yang berdaftar tu. heeeeeeeee ;) excitednyaaaaaaaaaa nak membeli :P . 

Thursday, 26 September 2013

MARINE ESSENCE CECAIR MANDIAN BERKHASIAT



Kebaikan untuk Sekeluarga


 Sangat sesuia untuk seisi keluarga. hehehe. Bermanfaat tau. Jom lah try. 
Price RM33 sahaja. Postage RM7 (Semenanjung), RM10 (SS).

Phone : 0198238481 / 0146533205 *selalu on 019 tu*
Email : fitrianieefifiy@yahoo.com
Instagram : fitrianieefifiy
Facebook : fifiyfitrianiee Ramli

NOURISHING SYAMPU / SYAMPU BERKHASIAT





Syampu ni memang sangat-sangat sesuai untuk sesiapa yang sangat menjaga kesihatan kulit kepala atau masalah rambut. Sesuai untuk lelaki dn juga wanita.

Price: RM33. Pos ke RM7 (Semenanjung Malaysia) dan RM10 (SS). Nak order, boleh contact I di nombor ni 0198238481. Atau email ke fitrianieefifiy@yahoo.com.

PRODUK KECANTIKAN - LUMINEZ


Luminez+ menggabungkan teknologi terkini dalam inovasi penjagaan kulit dengan hanya menggunakan bahan-bahan istimewa untuk kulit yang halus, lembut dan berseri.
Luminez+ adalah kemajuan besar di dalam siri penjagaan kulit untuk memberikan anda satu pengalaman kulit sempurna yang tidak dapat dilupakan.

TEKSTUR LEMBUT & HALUS
Teknologi nano-liposom membenarkan rumusan perlindungan kulit untuk meresap masuk kedalam kulit. Kulit diperbaharui lalu menjadikannya cantik berseri.

Asas yang tidak berminyak, diperbuat daripada bi-fasa air-minyak untuk meminimumkan ketidakselesaan kulit.
Teknologi nano-liposom untuk memberikan penyerapan yang pantas dan sampai secara terus ke dalam kulit.

TANPA BAHAN KIMIA BERBAHAYA
  • Tanpa hidrokinon
  • Tanpa Paraben
  • Tanpa Minyak Mineral
  • Tidak diuji ke atas haiwan
  • Tidak komedogenik
  • Tanpa Laurel Sulfat (SLS)
RAMUAN HEBAT
Diformulasi dengan ekstrak tumbuhan yang kaya dengan nutrien dan perlindungan antioksidan, formula hebat ini memelihara kulit anda dan ianya amat berkesan.

SIRI PENCERAHAN KULIT LUMINEZTM : Penemuan kehebatan ekstrak akar Dioscorea villosa  
SIRI PENCERAHAN KULIT Luminez+ diformulasi untuk membantu mendapatkan tona kulit yang sekata dan mengurangkan kemunculan pigmentasi dengan dua cara:
1. Tona kulit sekata dan cerah dengan melambatkan pengeluaran melanin.
2. Meminimumkan kemunculan pigmentasi kulit yang sedia ada dengan mengurangkan kadar oksidasi melanin.


 AKSI PENCERAHAN #1 : Ekstrak akar Dioscorea villosa - Kaya dengan pitohormon iaitu diosgenin. Diosgenin menyekat penghasilan melanin.

AKSI PENCERAHAN #2 : Nano White - Nano White menyekat aktiviti enzim tyrosinase dan keaktfiannya. Nano White adalah selamat. Ramuan hebat yang ideal ini mengurangkan dan meghalang pigmentasi. Kombinasi ajen pencerahan daripada ekstrak bearberi dan antioksidan menggunakan penghantaran teknologi liposom.

AKSI PENCERAHAN #3 : Generasi Baharu Penapis UV yang tidak berminyak - Penggunaan generasi baharu penapis UV bersama titanium dioksida dan iron oksida. Tidak berminyak, larut air dan sesuai untuk semua jenis kulit.

AKSI PENGANJALAN   :  STEM SEL EPAL Swiss PhytoCellTec™ Malus Domestica - PhytoCellTec™ Malus Domestica merupakan bahan aktif yang diekstrak di dalam bentuk liposom nano daripada sel stem epal jenis Uttwiler Spätlauber.

JANGAN TUNGGU LAMA-LAMA !!!



Assalamualaikum. Good morning. Salam Jumaat semuanya. Semalam aku tengok rancangan Islamik Semanis Kurma di TV9 (119). Siapa yang tak kenal dengan Ustazah Siti Norbahyah and suami tu kan. Ustazah Siti Norbahyah ni adalah salah 1 ustazah yang sangat sangat saya kagumi dan hormati sejak saya budak-budak lagi. Selalu tengok Ustzah berceramah kat TV. 

Semalam tajuk Semanis Kurma tu adalah "Jangan Tunggu Lama-lama". Korang pun boleh faham kan apa isi dari tajuk jangan tunggu lama-lama ni. Nak dipendekkan cerita, tetamu rancangan Semanis Kurma semalam adalah Ustaz Syed Norhisyam dan juga Almy Nadia.

I taknak cakap tentang soal peribadi Almy Nadia. Yang nak I share kat sini adalah cerita daripada Ustaz Syed. Ceritanya begini..........

Ada sepasang suami isteri ni telah berkahwin dan mempunyai 3 orang anak. Tapi pada suatu hari, si suami ni datang berjumpa dengan Ustaz Syed untuk meminta nasihat atau kaunseling tentang hubungan dia dengan Isteri. Bila ustaz Syed tanya apa masalah, si suami pun berceritalah bahawa dia dah rasa tawar dengan isterinya. Tawar yang saya maksudkan disini adalah si suami ni takdak mood nak bergelak ketawa bersama si isteri, nak bergurau senda ataupun nak sharing cerita. Si suami ni asyik serius ja bila kat umah. Ditanya pula bagaimana dengan hubungan kelamin antara si suami dan si isteri. Si suami ni kata, mereka masih melakukan hubungan suami isteri seperti biasa dan si suami jugak kata, dia memang tiada perempuan simpanan atau wanita lain. Dan Ustaz Syed pun rasa pelik. Bila Ustaz Syed kaji punya kaji, rupanya suami isteri ni telah bercinta lebih kurang 10 tahun sebelum berkahwin. 10 tahun tu uallssss.. Lama tu. Dan selama hubungan percintaan mereka tu, mereka dah try semua benda. Mereka dah share semua benda. So perkahwinan mereka hanya akhir daripada percintaan mereka. Mereka dah kehabisan cerita sebab dah share semua benda sebelum mereka berkahwin dulu.

So pengajaran yang I dapat kat sini, masa bercinta tak payah lah kita nak sharing is caring sangat kan. Syaitan ni suka sangat melambat-lambatkan kita mendirikan masjid. Syaitan ni sgt kreatif. Lebih kreatif daripada kita ok. So kena berhati-hati. Bila bertunang, syaitan akan suka lamakan tempoh pertunangan tu supaya dalam tempoh tu akan ada ruang-ruang untuk kita berzina. Memang bahaya sangat~

Untuk parents, janganlah sporting pada benda yang tak sepatutnya. Sporting suruh anak cinta cintun tapi bila anak nak kawin, alasannya, belum bekerja, kena habis study dulu kena kumpul duit dulu. Tapi bila anak bercinta takdak pulak kata macam tu kan. Nanti takut-takut dapat cucu sebelum dapat menantu. Maluuu sekeluarga. So kena sporting biar kena pada tempatnya ye bapa-bapa ibu-ibu..

GIVEAWAY SAYA SAYANG MALAYSIA-JIWA ROSAK




Giveaway Saya Sayang Malaysia





Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia




1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser

AbgferOz | Izzat Nazmi | Ieta Mat Sa’ad | Dunia Niaga Ieta | Delima Zamrud | Mohd Ridzwan | Sheila Salim | Nizam Ijam | Amirul Syahnaz | Rosila Wati | Nrl Ndh | Cik Gksb | Miszz Nadea | Aqilah Azmy | Syiera Shiera | Lienda Ramly | Diera Tekikushika | Nurmujahidah Ismail | Edizz PreTouch | Dayang Deno | Hadi Ismail | Tengkubutang Miaw | KyLe Kesha


4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana….

Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..

Special Giveaway 2013 by Misz Nadea


 Giveaway akan berlangsung pada 13- 30 Sept 2013/11:59pm....

Tuesday, 24 September 2013

ALAHAI KEYWORDS KU~

\

Assalamualaikum. Apabila buka nuffnang tadi, tengok pada keywords then ada pulak kuar Kebaikan Bio Ever Nano Cream untuk lelaki. Erhh siapakah gerangan yang mencari cream ni?

Sebenarnya Cream ni sesuai untuk lelaki dan wanita tau. Meh lah kita baca sedikit info tentang bio ever nano cream ni.

Rumusan Aktif Utama Bio~Ever Nano Cream


Daun Pegaga, Kacang Soya, Ginseng, Daun Kaduk dan Beras (Ragi)

“Di adun tenun dengan teknologi nano untuk kesan maksimun”



Fungsi Bio~Ever Untuk Kesimbangan Hormon


Masalah yang berpunca daripada ketidakseimbangan hormon ini sebenarnya boleh diatasi.  Antaranya dengan menggunakan bahan yang dapat membantu tubuh merangsangkan keseimbangan hormon.  Bio~Ever mempunyai rumusan yang dapat menyeimbangkan hormon anda.  Jadi, gunakanlah Bio~Ever untuk membantu tubuh anda mencapai keseimbangan hormon kerana anda boleh mengembalikan kesihatan dan kecantikan yang optima apabila hormon di dalam tubuh anda seimbang.

                                                            

Kenapa hormon penting untuk Kesihatan & Kecantikan?

Setiap insan perlu mengamalkan pemakan seimbang bagi memastikan tahap kesihatan badan dalam keadaan yang baik.  Pada masa yang sama, kesimbangan hormon tubuh badan perlu dititik beratkan kerana hormon merupakan sejenis bahan kimia yang mengawal segala aktiviti tubuh badan.



Akibat Hormon Yang Tidak Seimbang

Antara perubahan ketara akibat hormon yang berkurangan atau tidak seimbang ini ialaha perubahan dari segi:

  •  Berat badan atau bentuk badan 
  •  Daya ingatan menjadi lemah
  • Berkurangan tenaga
  • Rambut gugur dan tidak bermaya
  • Penyakit dan berbagai-bagai lagi masalah kesihatan yang timbul

 

Di antara fungsi-fungsi hormon adalah seperti berikut:-

Ø      Penting di dalam kesihatan kulit, menjadikan kulit lebih tegang, anjal licin dan cerah berseri

Ø      Menyerlahkan keremajaan dari usia sebenar

Ø      Membuatkan lelaki “LELAKI” dan wanita “WANITA”

Ø      Meningkatkan prestasi seksual, “kelakian” dan kesuburan

Ø      Mengawal kitaran haid, penting sewaktu hamil dan kelahiran

Ø      Mengawal atur degupan jantung dan pernafasan

Ø      Membuatkan anda tidur nyenyak di waktu malam

Ø      Membina tulang, memelihara otot dan melancarkan fungis sendi

Ø      Mengawal tekanan, mengelakkan keletihan, mengurangkan kerisauan dan mengawal  kemurungan



Cara Aplikasi Bio~Ever Nano Cream

 Urut dalam gerakan berpusing (lawan jam/anti-clockwise) sehingga diserap sepenuhnya pada bahagian berikut:-

Bahagian/Kesakitan
Bahagian Yang Diaplikasi/Diurut

Sakit kepala/Migrain
Belakang telinga (bahagian yang keras) dan belakang tengkuk (bahagian tengah tengkuk)

Jerawat/jeragat @ bekas jerawat
Sekitar leher

Memantap dan menegangkan payudara
Sapu sekitar payudara

Menegangkan kulit muka, mencerahkan bawah mata dan menghilangkan eye bag, mengurangkan garis kedut, mengurangkan lendut muka dan menaikkan “cheek bone”
Pergelangan tangan, atas lengan dan leher




Penegangan muka
Sekitar leher

Sakit jantung/dada/darah tinggi
Dada & belakang badan

Kencing manis
Kawasan “pancreas” (antara perut dan dada)
(Jika telah luka, busuk/hampir dipotong sapu di sekeliling kawasan tersebut)

Rambut gugur/botak/beruban
Akar rambut/kulit kepala

Sakit mata/katarak/berselaput/rabun
Sekeliling mata

Resedung/selsema
Sekitar mata dan leher

Asma/Tidur berdengkur
Sekitar hidung, leher & dada

Sakit gigi/gusi/mata ikan
Tempat yang sakit & bahagian luar (pipi)

Tiroid/sakit tekak
Leher

Batuk
Leher & dada

Meningkatakan kecergasan otak/IQ
Tengkuk & belakang badan



Banyak lagi kelebihan cream ni. Harga RM220. Kos penghantaran RM8 (Semenanjung), RM12 (SS)

Nak order, contact me 0198238481 / 0145633205 atau email me at fitrianieefifiy@yahoo.com

KENAPA MINERAL COFFEE???

 


Assalamualaikum. Bagi yang tak tahu lagi khasiat dan kelebihan minuman mineral coffee ni, mehh sini I bagi tahu. Mineral coffee ni diformulasikan dengan Garam Buluh berorganik dari Korea yang semulajadi, diadun bersama serbuk kopi segar Robusta yang amat mengharumkan. Adunan istimewa kopi ini bukan sahaja memenuhi kepuasan para penggemarnya dengan aroma yang menyegarkan, malahan membekalkan pelbagai bahan mineral terutamanya Magnesium.

MAGNESIUM merupakan sumber mineral untuk menggalakkan penyerapan dan pengekalan kalsium. Magnesium juga dikenali sebagai mineral anti stress! (The most relaxation mineral).

Angka kalsium yang diperlukan oleh tubuh adalah sebanyak 800mg setiap hari, manakala magnesium pula antara 400-450mg setiap hari. Keperluan magnesium harian bagi wanita hamil disarankan supaya ditambah, begitu pula wanita yang telah mengalami menopause serta tubuh yang sedang mengalami stress.

Mineral coffee ni tanpa gula tau. Sesuai sangatlah untuk rakyat kat negara kita ni sebab peratusan terkena penyakit diabetes atau kencing manis semakin meningkat dan juga sesuai sangat untuk ibu-ibu, bapa-bapa yang menghidap darah tinggi. 

Khasiat lain mineral coffee :  
  • Kaya dengan Mineral yang diperlukan oleh badan 
  • Dapat meneutralkan ASID dalam badan
  • Bersifat anti-oksidan yang mampu melawan sel kanser
  • Mampu menjadi diet harian
  • Mencegah komplikasi Kencing Manis
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Mencegah dan memulihkan  Gastrik
  • Mencegah Osteoporosis
  • Merendahkan risiko sakit jantung
  • Mengubati Asma
  • Mencegah Migraine
  • Memberi Kesegaran dan Tenaga sepanjang masa
  • Anti Penuaan 

Cara penyediaan mineral coffee ni pun tersangatlah mudah. 


Harga sekotak mineral coffee ni hanya RM26.50 (Semenanjung Malaysia) dan RM27.50 (SS). 

In sha Allah semua mampu membeli demi kesihatan kita bersama. 

*To order contact me 0198238481 atau 0145633205.
atau email fitrianieefifiy@yahoo.com

Sunday, 22 September 2013

COZUMA BB CREAM !




BEDAK ASAS KOMPAK BB CREAM SPF 25 PA+++

KULIT SEMPURNA DAN SEHALUS SUTERA – KEMASAN HEBAT – KEKAL PUSAM BERJAM-JAM LAMANYA
Bedak asas kompak BB Cream ringan dari COZUMATM difomulasikan dengan adunan eksklusif ramuan semulajadi untuk menjadikan tona kulit sekata, mengecilkan liang roma lalu mengembalikan keserian dan kemulusan kulit wajah.
Kulit akan kelihatan segar, halus dan berseri.
  • KULIT CANTIK TANPA CELA, SEHALUS SUTERA: Teknologi eksklusif dari Jepun dengan formulasi kompak 'krim ke bedak' yang dapat menghalus dan menyerikan semua jenis kulit.
  • KULIT HALUS BERSERI: Ramuan semula jadi yang diadun sempurna untuk menjadikan kulit wajah mulus dan tanpa cela.
  • KEKAL PUSAM SEMULAJADI SELAMA BEBERAPA JAM: Sekurang-kurangnya 10 jam wajah tanpa kilauan dengan tekstur ringan yang hebat.
  • BEKAS KOMPAK YANG KEDAP UDARA

    Jom tengok soal & Jawab tentang BB Cream ni..
    Harga seunit : RM198. PM me 0198238481 to order.

Thursday, 19 September 2013

TESTIMONI DARI MAMA !!


Assalamualaikum. Hari ni nak share sedikit lepas mama dah minum mineral coffee ni. Mama ni boleh diketegorikan sebagai pencinta coffee jugak lah. Bukan coffee saja, but nescafe 3 in 1 tu. Siapa yang tak tahu kan minuman 3 in 1 tu. Dikenali sebagai minuman yang sangat manis.  

Mama suka sangat minum coffee or nescafe 3 in 1 tu. Then sampai lah suatu masa, I beli mineral coffee ni 3 kotak for my mama. And I letak kat dapur saja. Mama balik dari kerja and mama tengok kotak tu, mama tanya, "heii ni coffee apa pulak ni dalam kotak?" Then I said, "Ohh yang ni mineral coffee dari garam buluh. Ia semula jadi, tanpa gula dan tanpa bahan tak terlarut." *bersungguh sungguh I terangkan kat mama dengan harapan mama akan minum coffee tu. kalau tak, memang menangis lah hati I ni*.

And mama tanya lagi, "coffee ni boleh bagi apa kat kita? Sihat ka tambah sakit ka or apa?" Then I pun terangkan lagi. "Mineral Coffee ni boleh membekalkan mineral untuk kesihatan badan kita, boleh hilangkan penat kita, mebantu sembuhkan penyakit kencing manis, darah tinggi dan gout". Kemudian mama pun just angguk angguk kepala. Tapi akhirnya mama minum.

Bila dah berapa minggu mama minum, mama kata, "coffee ni sangat sedap walaupun tanpa gula. Sedap sebab tak manis." And bila cek tekanan darah, Alhamdulillah tekanan darah tinggi mama dah makin stabil. Saya sangat sangat excited bila mama sendiri suka mineral coffee ni. Mama dah tak rasa mengantuk bila pergi menjual sebab sebelum ni mama penat dari pagi ke malam asyik jualan aje. Tapi lepas kerap minum mineral coffee ni mama dah tak kerap tidur and keletihan macam sebelum ni. Kita berusaha saja Allah yang menentukan. 

 Now bila dah jadi dropship, senang sikit nak order untuk saudara mara, jiran jiran, and kawan-kawan kat luar sana yang nak try minum and merasai sendiri khasiat mineral coffee ni. Dan paling best, mineral coffee ni boleh diminum di semua peringkat umur. So tak lah risau sangat bila adik I pun minum. Lagi pun mineral coffee ni mengandungi garam buluh di mana garam buluh ni sangat sangat membantu merawat penyakit dan sunnah Rasulullah juga ...
Dari  Abdullah Bin Umar
" Sesungguhnya ALLAH menurunkan empat perkara berkat ( mempunyai kebaikan ) dari langit ( menerusi hujan ) ke bumi iaitu beis, api ,air dan garam"
Hadis Riwayat Al-Baghawiy dalam tafsirnya .
Dari Anas Bin Malik, nabi bersabda " Penghulu segala lauk pauk kamu ialah garam .
Hadis riwayat Ibnu Majah
" Tiadalah akan baik makanan itu melainkan dengan garam "


Ohh sebelum terlupa, harga Mineral Coffee ni sekotak RM27.50 (SS) dan RM26.50 (Semenanjung Malaysia) tak termasuk pos. Pos ke Semenanjung RM6 dan ke SS RM9.  Harga berpatutan dan In sha Allah berguna untuk kesihatan badan kita semua.

KITA BUKAN TUHAN !!

Assalamualaikum. Good Morning Malaysian. Alhamdulillah pagi ni dapat jugak menaip kat blog ini setelah busy dengan study and kerja part time. Yes sangat sangat busy sebab kerja and study. Bila dah habis class, I akan terus balik ke rumah mandi and bersiap untuk pergi kerja pulak. See, no time for my blog oredy. huhuhu. Sampaikan ranking blog ni pun dah drop. But nevermind as long as I still can update , saya dah sangat bersyukur. 

Bersyukur sangat dengan rezeki yang Allah berikan untuk saya. Mungkin bagi orang lain sedikit tetapi bagi I, ia sangat sangat berguna and bermakna, Rezeki bukan hanya pada duit. tapi juga pada nikmat kesihatan yang semakin hari semakin membaik, rezeki berbisnes dengan produk produk Hai-O, nikmat kebahagiaan, rezeki dapat meneruskan pelajaran di semester akhir ni, rezeki dapat pergi bekerja and pengalaman pengalaman serta motivasi yang sangat sangat membantu dalam mematangkan lagi pemikiran anak muda  macam saya ni. haha. Serius muda.

I sangat sangat tak sangka dapat melakukan semua ni dalam usia yang masih muda. Sampaikan my dad tegur, "nanti terganggu pelajaran tu". Then I said, " dont worry lah pa. I can do it and so far so gud". My dad sangat sangat risau sebab katanya, I ni sikit-sikit jatuh sakit. Kerja sikit pun sakit, hahaha. Lembik sangat. Orang lain yg tengok I pun tak yakin I boleh buat semua ni. But Alhamdulillah. Allah yang tentukan selagi mana kita terus berusaha dan berusaha. As we know, everything at the beginning always hard. But dont give up. Try and error, try and error semua tu buat kita lagi nak berusaha. Kekuatan bukan hanya datang dari kekuatan badan kita saja, tapi juga dari kekuatan hati kita. 

  Orang yang gagal adalah orang yang berputus asa sebelum mencuba. Semua orang ada 24 hours. U ada 24 hours and I pun ada 24 hours. Isnt it? Bukannya I ada 26jam u ada 22 jam. Allah beri kita semua sama rata cuma kita ja yang tak sedar. Mungkin sedar tapi kita tak manfaatkan benda tu dengan perkara perkara yang bermanfaat. Sekarang ni terpulang dari sendiri saja apa yang anda lakukan dalam masa 24 jam tu. Kalau asyik nak makan, tidur, mandi, enjoy berjoli, tekan tekan handphone, tengok tv, menghadap facebook, so 24 hours tu memang sia-sia lah. 

Masa mula mula I nak bekerja sambil study and masa mula mula I nak mulakan bisnes produk Hai-O ni, banyak yang pertikaikan begini dan begitu. Tapi, saya malas ja nak layan. I ignore, and I never ever ever give up and keep trying, go for it and fight for it. If u making mistakes, it is proof that u are trying ! Yakin Allah akan membantu kita. Yakin yakin yakin !! Dan Alhamdulillah semuanya mendatangkan hasil tanpa I sangka. So siapa siapa pun boleh berjaya. Terpulang dari diri sendiri saja sama ada nak berusaha atau nak tunggu duit jatuh dari langit.

BLACK : KENAPA TANYA TENTANG STATUS ISTERI SAYA?

 Black: Kenapa Tanya Tentang Status Isteri Saya?

Anak didik penyanyi dangdut Mas Idayu, Black Hanifah, 26, berasa pelik dan hairan tatkala diajukan soalan tentang status isterinya yang dikhabarkan seorang janda sebelum gadis pilihan hatinya itu disahkan menjadi isterinya pada 13 September lepas.

"Kenapa nak tanya soalan begini kepada saya? Soalan ini tidak masuk akal langsunglah. Isteri saya bukanlah seperti yang dikhabarkan," ujar Black ketika dihubungi murai.com.my petang tadi.

Dalam pada itu, Black juga ingin memperbetulkan tanggapan masyarakat yang mengatakan bahawa isterinya iaitu Naquia Yasirah atau Cira adalah anak saudara kepada pelakon Datin Umie Aida.

"Saya nak betulkan sedikit kenyataan media. Cira bukanlah anak saudara kepada Umie Aida tetapi dia adalah anak saudara kepada suami Datin Umie Aida iaitu Dato' Paduka Khairuddin Abu Hassan.

"Umie telah hadir ke majlis resepsi sebelah perempuan pada malam 13 September bersama suaminya. Dari awal lagi, saya pun sudah dimaklumkan bahawa dia tidak akan hadir pada majlis resepsi keesokan harinya kerana dia sibuk.

"Saya tidak kisah perkara tersebut kerana saya lebih mementingkan keluarga terdekat yang hadir. Apapun, saya bersyukur segalanya berjalan lancar," jelas Black yang bercuti dari nyanyian sehingga penghujung September ini.

Mengulas mengenai destinasi bulan madu, Black masih lagi mempunyai pilihan yang pasti. Sebaliknya, selepas majlis yang diadakan selama tiga hari berturut itu, Black bakal ke Langkawi untuk berehat saja dan bukannya berbulan madu.

Monday, 16 September 2013

I MISS YOU

I miss you and I want to see you. You are forever in my head, there is no way of getting you out. i =Imiss you more than you will ever kno. Thats all. 

Saturday, 7 September 2013

RINDU !!

Assalamualaikum. Macam biasa lah jika tak menghadap blog begini lah jadinya. Terasa rindu pulak nak menaip dalam entry blog ni tapi masa tidak mengizinkan disebabkan kesibukan sana dan sini. Sibuk mengurus bisnes product ni dan Alhamdulillah mendapat perhatian dan juga sibuk kerja buat kuih. hehehee.
 Ok lah penat. undur diri dulu. tataaaaaa~

Sunday, 1 September 2013

KHASIAT/KEBAIKAN BIO EVER NANO CREAM.


Bio ever bukan ubat dan tak ada unsur ubat-ubatan pun. 
Ia gunakan teknologi serapan aloe vera untuk lembutkan keratin dan buka liang roma. 

Minyak kacang soya iaitu liposom yang ada unsur diosgenin akan di hantar ke bahagian kulit dan akan selaraskan fungsi badan. 

So that, bio ever nano cream memang bagi kesan yang lebih baik di mana cara penggunaannya adalah berbeza dengan ubat-ubatan lain.


Kandungan utama dalam bio ever nano cream
Pegaga
Wild yam
Kacang soya


Keberkesanan Bio Ever Nano Cream:
  • Kaya dengan antioksidan dan anti penuaan…boleh la nampak lebih awet muda dari usia sebenar kita.
  • Kaya dengan diosgenin yang boleh aktifkan hormon, di mana sangat membantu untuk menggalakkan kadar metabolisme dan selaraskan system saraf tubuh kita.
  • Yang ni best untuk saya, dan sure bagus jugak untuk uols tau sbb semua orang pun ada je kelenjar thyroid masing-masing kan…di mana bio ever cream ni pun baik untuk memelihara kalenjar tiroid, kalenjar adrenal, ovari dan testis serta kalenjar-kalenjar endokrin yang lain.
Tingkatkan stamina dan tenaga. Tenaga apa? Hehee..segala tenaga yang ada lah ;)


Bagaimana bio ever nano cream bertindak pada badan kita?
Cara dia :

Dengan system bio teknologi ia menghantar kebaikan rumusan aktif bersaiz nano seperti pegaga, wild yam dan kacang soya secara terus ke dalam darah melalui luaran kulit.


Size liposom yang kecik boleh menghantar dan membebaskan rumusan aktif yang diperlukan dengan tepat ke dalam badan.


Pegaga menggalakkan penyembuhan luka dan merangsang sintesis kolagen.


Wild yam dan kacang soya pulak, mengandungi rumusan yang boleh aktifkan hormon tumbuh-tumbuhan yang hampir sama dengan aktiviti hormon badan kita.


Kacang soya dalam bio-ever ada zat-zat semulajadi dan bahan-bahan antioksidan yang serupa dengan hormon wanita di mana ianya amat berkesan dalam mengatasi proses penuaan. 

Diosgenin yang ada dalam bio ever pula dapat aktifkan hormone-hormon badan macam progesterone, testosterone, kortisol dan sebagainya.

Hormon-hormon yang di sebut ni dapat selaraskan system badan termasuklah fungsi metabolisme dan system saraf di samping melambatkan proses penuaan organ badan dan pelihara funsi fisiologi badan.


Bagaimana tahap serapan bio ever ni?

Masa dia menyerap adalah dalam 2-3 minit je bagi selepas haid berhenti hingga lah 7 hari sebelum mulanya haid yang seterusnye.
Lepas tu masa serapan hanya perlukan 15 saat je.
Lagi cepat serap makna nye badan kita mempunyai lebih banyak hormon untuk diagihkan ke tiap kelenjar endokrin.

Boleh ke guna bio ever time haid dan dah menopaus?
Boleh. Digalakkan. 
Bio ever jugak sesuai di gunakan oleh kaum wanita yang telah mengalami menopause.

Adakah bio ever akan akibatkan haid datang awal atau tertunda?
Progesteron yang semulajadi akan selaraskan keadaan fisiologi badan untuk kembali normal. Dalam nak selaraskan hormone pada peringkat awal, masa kedatangan haid mungkin akan ada sikit perubahan disebabkan ketidakseimbangan hormone bagi setiap individu. Namun semua nye akan kembali normal lepas tu.

Akibat Hormon Yang Tidak Seimbang

Antara perubahan ketara akibat hormon yang berkurangan atau tidak seimbang ini ialaha perubahan dari segi:



i      Berat badan atau bentuk badan



ü      Daya ingatan menjadi lemah



ü      Berkurangan tenaga




ü      Rambut gugur dan tidak bermaya

ü      Penyakit dan berbagai-bagai lagi masalah kesihatan yang timbul


 Bio Ever sesuai ke untuk ibu menyusu?

-Bio ever tak digalakkan untuk ibu yang sedang menyusu bayi. Sebab kandungan wild yam akan terus diserap oleh bayi melalui susu ibu. Risau baby uol elergi yam so that ia nye akan menggangu system pencernaan baby.


Antara reaksi yang timbul masa proses detoksifikasi semasa gunakan bio ever?
Ada yang dapat gatal-gatal

Kulit kemerahan
Sakit kepala
Kentut-kentut
Kulit melecet

Segala symptom yang tak menyenangkan akan hilang lepas proses penyelarasan badan dijalankan kira-kira 7 hari ke satu bulan.

Apa pun dapatkan nasihat doctor sekiranye berlaku ketidakserasian sebab tahap kesihatan dan sensitivity seseorang adalah berbeza. 
Rambut gugur dan tidak bermaya dan Penyakit dan berbagai-bagai lagi masalah kesihatan yang timbul

Di antara fungsi-fungsi hormon adalah seperti berikut:-
  • Penting di dalam kesihatan kulit, menjadikan kulit lebih tegang, anjal licin dan cerah berseri.
  • Menyerlahkan keremajaan dari usia sebenar
  • Membuatkan lelaki “LELAKI” dan wanita “WANITA”
  • Meningkatkan prestasi seksual, “kelakian” dan kesuburan
  • Mengawal kitaran haid, penting sewaktu hamil dan kelahiran
  • Mengawal atur degupan jantung dan pernafasan
  • Membuatkan anda tidur nyenyak di waktu malam
  • Membina tulang, memelihara otot dan melancarkan fungis sendi
  • Mengawal tekanan, mengelakkan keletihan, mengurangkan kerisauan dan mengawal  kemurungan

Cara Aplikasi / guna Bio Ever Nano Cream
 Urut dalam gerakan berpusing (lawan jam/anti-clockwise) sehingga diserap sepenuhnya pada bahagian berikut:


Untuk Keintiman Suami Isteri
 LELAKI -  Sapu dan urutkan terus ke alat sulit 30 minit sebelum bersama. Amalan harian selepas mandi 2 kali sehari  disapu di bahagian pinggang, di bahagian ari-ari dan juga di bahagian dalam paha,
        Kesan : memanjangkan, membesar dan tahan lama

 WANITA -  Sapu di bahagian ari-ari, pinggang dan bahagian dalam paha 
Kesan : membersih dan menguatkan rahim, memantap, mengetat dan menjadikan isteri lebih sensiti.  Sapu tiap-tiap hari selepas mandi 2 kali sehari

Durasi Penggunaan Bio Ever Nano Cream:

Guna waktu pagi dan malam. 
Sesuai je untuk digunakan jangka panjang dan tak kan sebabkan ketakselesaan. Minum AIR yang banyak untuk membantu proses detoksifikasi iaitu nyahtoksid. 
Dapatkan BIO EVER Nano Cream segera Untuk Kesihatan – Kecantikan - Keintiman



Email me : fitrianieefifiy@yahoo.com
contact me : 0198238481 (mesej / whatsapp)


TEMPAT TRAVEL MENCABAR !!!


Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.