Thursday, 19 September 2013

TESTIMONI DARI MAMA !!


Assalamualaikum. Hari ni nak share sedikit lepas mama dah minum mineral coffee ni. Mama ni boleh diketegorikan sebagai pencinta coffee jugak lah. Bukan coffee saja, but nescafe 3 in 1 tu. Siapa yang tak tahu kan minuman 3 in 1 tu. Dikenali sebagai minuman yang sangat manis.  

Mama suka sangat minum coffee or nescafe 3 in 1 tu. Then sampai lah suatu masa, I beli mineral coffee ni 3 kotak for my mama. And I letak kat dapur saja. Mama balik dari kerja and mama tengok kotak tu, mama tanya, "heii ni coffee apa pulak ni dalam kotak?" Then I said, "Ohh yang ni mineral coffee dari garam buluh. Ia semula jadi, tanpa gula dan tanpa bahan tak terlarut." *bersungguh sungguh I terangkan kat mama dengan harapan mama akan minum coffee tu. kalau tak, memang menangis lah hati I ni*.

And mama tanya lagi, "coffee ni boleh bagi apa kat kita? Sihat ka tambah sakit ka or apa?" Then I pun terangkan lagi. "Mineral Coffee ni boleh membekalkan mineral untuk kesihatan badan kita, boleh hilangkan penat kita, mebantu sembuhkan penyakit kencing manis, darah tinggi dan gout". Kemudian mama pun just angguk angguk kepala. Tapi akhirnya mama minum.

Bila dah berapa minggu mama minum, mama kata, "coffee ni sangat sedap walaupun tanpa gula. Sedap sebab tak manis." And bila cek tekanan darah, Alhamdulillah tekanan darah tinggi mama dah makin stabil. Saya sangat sangat excited bila mama sendiri suka mineral coffee ni. Mama dah tak rasa mengantuk bila pergi menjual sebab sebelum ni mama penat dari pagi ke malam asyik jualan aje. Tapi lepas kerap minum mineral coffee ni mama dah tak kerap tidur and keletihan macam sebelum ni. Kita berusaha saja Allah yang menentukan. 

 Now bila dah jadi dropship, senang sikit nak order untuk saudara mara, jiran jiran, and kawan-kawan kat luar sana yang nak try minum and merasai sendiri khasiat mineral coffee ni. Dan paling best, mineral coffee ni boleh diminum di semua peringkat umur. So tak lah risau sangat bila adik I pun minum. Lagi pun mineral coffee ni mengandungi garam buluh di mana garam buluh ni sangat sangat membantu merawat penyakit dan sunnah Rasulullah juga ...
Dari  Abdullah Bin Umar
" Sesungguhnya ALLAH menurunkan empat perkara berkat ( mempunyai kebaikan ) dari langit ( menerusi hujan ) ke bumi iaitu beis, api ,air dan garam"
Hadis Riwayat Al-Baghawiy dalam tafsirnya .
Dari Anas Bin Malik, nabi bersabda " Penghulu segala lauk pauk kamu ialah garam .
Hadis riwayat Ibnu Majah
" Tiadalah akan baik makanan itu melainkan dengan garam "


Ohh sebelum terlupa, harga Mineral Coffee ni sekotak RM27.50 (SS) dan RM26.50 (Semenanjung Malaysia) tak termasuk pos. Pos ke Semenanjung RM6 dan ke SS RM9.  Harga berpatutan dan In sha Allah berguna untuk kesihatan badan kita semua.

No comments:

Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.