Sunday, 20 October 2013

KISAH LUCU VERSI SABAH.




Ondu : Kau lahir di mana?
Pilit : Bofot (Beaufort) bos.
Ondu : Yalah, bahagian mana?
Pilit : Bahagian mana apa? Satu badan lahir di Bofot.

2 urang (orang) mekanik sedang kasi bagus Bom Masa dlm kereta.

Mekanik 1 : Apa ko buat kalau tu bom meletup masa ko sedang kasi (bagi) bagus?
Mekanik 2 : Apa susah,saya ada satu lagi bah bom spare.

Ondu : Apa nama kereta ko?
Pilit : Alaa.. sa (saya) lupa ..tapi yg sa (saya) ingat dia start dari "T"
Ondu : Eeh, pelik juga.. yg sia (saya) tau semua kereta start dari petrol.

Ondu dapat kerja baru, jadi kerani taip-menaip.
Boss dia sangat gumbira sebab c Ondu kerja dari pagi smpai ptg nda (tak) berehat di depan komputer.
Boss : Apa yg ko buat dari pagi sampai petang?
Ondu : Itu huruf di keyboard inda (tak) tersusun,jadi sia (saya) susun lah.

Penjaga muzium Sabah : Oiii!!! Tu barang yg baru kau kasi pecah tu 500 tahun punya bahan.
Pilit : oohh,nasib baik! Sia (saya) sangka ini baru kena beli.

Waktu kemalangan , C Ondu nangis2 Huhu,Putus tangan sia (saya)!
Pilit : Lilek (relax) kau! Ko (kau) tingu (tengok/lihat) tuuna (itu) di sana, dia hilang kepala nda (tidak) pun dia nangis.

Masa temuduga engineer ,
Penemuduga : kasitau (Beritahu) sia (saya) mcm mana Motor Elektrik Bergerak?
Pilit : Bruuummmmmm..BrummmmmmBrummmmmmmmmmm!!!
Penemuduga : Berhenti!
Pilit : Brummmmmm..bum..bum..bumbum..berhenti suda.

Pelancong : Itu tengkorak siapa?
Pemandu pelancong :Itu raja dulu2 masa dia tua.
Pelancong : Yang tengkorak kici (kecil) d sebelah tu?
Pemandu pelancong : Ohh.. itu yg time dia kici2 (kecil2).

1 comment:

Ezelovesse7en said...

hahaha... lawak ba bahasanya tu

Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.