Sunday, 20 October 2013

KISAH LUCU VERSI SABAH.




Ondu : Kau lahir di mana?
Pilit : Bofot (Beaufort) bos.
Ondu : Yalah, bahagian mana?
Pilit : Bahagian mana apa? Satu badan lahir di Bofot.

2 urang (orang) mekanik sedang kasi bagus Bom Masa dlm kereta.

Mekanik 1 : Apa ko buat kalau tu bom meletup masa ko sedang kasi (bagi) bagus?
Mekanik 2 : Apa susah,saya ada satu lagi bah bom spare.

Ondu : Apa nama kereta ko?
Pilit : Alaa.. sa (saya) lupa ..tapi yg sa (saya) ingat dia start dari "T"
Ondu : Eeh, pelik juga.. yg sia (saya) tau semua kereta start dari petrol.

Ondu dapat kerja baru, jadi kerani taip-menaip.
Boss dia sangat gumbira sebab c Ondu kerja dari pagi smpai ptg nda (tak) berehat di depan komputer.
Boss : Apa yg ko buat dari pagi sampai petang?
Ondu : Itu huruf di keyboard inda (tak) tersusun,jadi sia (saya) susun lah.

Penjaga muzium Sabah : Oiii!!! Tu barang yg baru kau kasi pecah tu 500 tahun punya bahan.
Pilit : oohh,nasib baik! Sia (saya) sangka ini baru kena beli.

Waktu kemalangan , C Ondu nangis2 Huhu,Putus tangan sia (saya)!
Pilit : Lilek (relax) kau! Ko (kau) tingu (tengok/lihat) tuuna (itu) di sana, dia hilang kepala nda (tidak) pun dia nangis.

Masa temuduga engineer ,
Penemuduga : kasitau (Beritahu) sia (saya) mcm mana Motor Elektrik Bergerak?
Pilit : Bruuummmmmm..BrummmmmmBrummmmmmmmmmm!!!
Penemuduga : Berhenti!
Pilit : Brummmmmm..bum..bum..bumbum..berhenti suda.

Pelancong : Itu tengkorak siapa?
Pemandu pelancong :Itu raja dulu2 masa dia tua.
Pelancong : Yang tengkorak kici (kecil) d sebelah tu?
Pemandu pelancong : Ohh.. itu yg time dia kici2 (kecil2).

1 comment:

Ezelovesse7en said...

hahaha... lawak ba bahasanya tu