Saturday, 19 October 2013

Pengalaman Pelik -_-

Assalamualaikum. Selamat behujung minggu saudara dan saudari ^_^. Korang tengah buat apa dihujung minggu ni? Tiada buat apa-apa? Menghadap facebook dan blog ja? Ohhhhh sama lah kita. hahaha.

Sebenarnya saya teringat 1 peristiwa ni. Dah lama sebenarnya terjadi tapi bila tiba-tiba teringat terdetik jua dihati nak update kat blog. ehehee. Ceritanya begini, masa tu saya join seminar apa ntah. Sehari suntuk dengar ceramah dari JAKIM. Tak ingat dah nama ustaz tu. Tapi ustaz tu handsome :)

Macam biasa lah. Bila masuk waktu solat zuhur, saya pun pergi berwudhuk. Selesai berwudhuk, saya naik semula ke surau mencapai telekung untuk dipakai. Solat punya solat, masuk rakaan kedua selepas selesai tahiyat awal, saya nak bangun berdiri, terasa susah dan krem 1 badan. Sakit sangat dan sedar tak sedar saya menangis masa tu. Paksa nak berdiri tapi tak dapat. Orang lain dah sujud masuk rakaat ketiga. Masa tu yang terfikir kat fikiran saya hanya "Allahu akhbar" jak. Selepas berkali-kali menyebut kalimah tersebut, Alhamdulillah saya dapat berdiri dan menyambung ke rakaat yang seterusnya.

Tu pengalaman pelik pertama yang saya alami semasa solat. Dan berlaku dalam 3/4 tahun lalu. Sekarang baru teringat nak hapdet. ekekeke :)

2 comments:

Teena Tna said...

Kaki cramp kot.

Niena Reen said...

aduh takut jugak kalau jadi macam tu masa tengah sembahyang berjemaah. hmm, nasib baik okey semula ya. :)

Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.