Friday, 29 November 2013

BERSYUKUR !

Assalamualaikum. Selamat berhujung minggu kawan-kawan semua. Apa aktiviti kawan-kawan hari ini? Sibuk? Bercuti? Atau stay kat umah saja? hihi.

Bersyukur sangat sebab line internet dah okay hari ini. Dah lama jugak saya tak berkongsi CPUV saya kat sini. So memandangkan sekarang line tenet okay bolehlah saya share kat korang. Tapi sebenarnya last saya dapat CPUV pun kelmarin ja. Hari ni tak ada lagilah. Apapun, thanks korang yang tak jemu klik nuffnang saya. Tq so much. In sha Allah ada masa saya akan klik semula dan berkunjung ke blog kawan-kawan.

Okay lah. Saya nak tunjuk gambar kat sini.
keywords hari ini di blog fifiy-fitrianiee.blogspot.com
Hahahaaha. Sedikit lucu keywords hari ini. But yeahhh Alhamdulillah untuk semuanya. thanks yang search keywords tu.

cpuv nuffnang blog fifiy-fitrianiee


Nampak tak? Haaa itu antara CPUV nuffnang yang sedang on going. Alhamdulillah. Setakat ni yang terbaru pun yang ada panah merah tu aje. Yang lain tu dah lama. Tapi tetap bersyukur and terima kasih Nuffnang sebab setia memberi CPUV kepada iklan di blog saya.

Dari mula saya meletakkan iklan Nuffnang di blog saya, rasanya tiada siapa yang perasan. Tiada siapa yang klik. Kalau ada pun cuma dapat tak sampai 50sen and tak pernah dapat CPUV langsung. Tapi sekarang Alhamdulillah. Sedikit sebanyak saya dah dapat CPUV dari mereka.

Okayy lah itu ja nak bagitahu. Tq semua. tq Nuffnang. Daaadaaaa

Wednesday, 27 November 2013

SELAMAT PAGI~

Assalamualaikum. Good morning everyone. Jyeahh ! Segar. Seperti hari kelmarin juga sedang sibuk menyiapkan layout Cosmic News yang akan di publish tidak lama lagi. Hahaha!

Awal pagi dah kena marah. Siapa yang marah? Ofcoz lah sir kitorang. huhu. Apa boleh buatlah. Sabo je den. ngehngeh !

Nak hapdet entry dari lappy memang tak lah. Line broadband celcom slow memanjang. hehe. So guna wifi je. Ok itu ja nak bagitahu. Out~

Tuesday, 26 November 2013

LONG TIME ~

Assalamualaikum. Long time no write up in my blog. Rindu sangat. Ekeke~ Semenjak bermenja-menjak ni asyik sibuk aja. Biasalah wartawan kan. Kesana kesini perlu mengejar berita dan siapkan on time. Fuuhhh. Im so tired. Triple super duper tired u know.



Hari ni pun curi masa sedikit untuk hapdet entry kat blog ni sebab dah rindu sangat. Walhal assignment kat meja I ni bertimbun. So many stories I kena cover tapi curi masa sikit je untuk blog. hihihii. Harap kawan-kawan tak jemu berkunjung kesini.

I hope korang sihat . Tatatitutuu~~ out~

Monday, 11 November 2013

TIDAK MAMPU KU HURAI DENGAN KATA-KATA..


Assalamualaikum. Alhamdulillah line internet hari ini kira memuaskan hati jugak. Syukur sangat.
Dah nak seminggu tak jenguk facebook dan blog dan email. Alahai kesian.

Sejahat-jahat mulut wanita apabila bergosip lagi jahat mulut lelaki apabila membicarakan sesuatu perihal. Terutamanya ketika melepak dengan kawan-kawan. Yang menjadi perbualan mereka adalah wanita. Kawan lelaki dia buat silap, orang perempuan pulak yang dicerita itu dan ini.







Payah jugaklah. Perasaan benci sebenci bencinya dengan orang lelaki ni agak menebal hari ini. Rasa sakit dalam hati ni tak mampu dihuraikan dengan kata-kata. Nak marah pun dah tak terdaya. Nak maki pun dah tak mampu.


Dah tak boleh kenal siapa lawan siapa kawan. Memang dah tak boleh. Arghhhhhh !!! Dah lah esok midterm. Tiada fitnah yang lebih hebat melainkan fitnah dajjal. Ok sekian~ . Harap yang menyebarkan semua fitnah itu Allah pelihara aibnya didunia sampai ke alam sana.

Babaiii..

Sunday, 10 November 2013

PUTERI SARAH TAK NAK BERLAKON ?



Pelakon jelita Puteri Sarah mengumumkan yang dia ingin berundur dari dunia lakonan kerana mahu menumpukan perhatian dalam kerjaya disamping langkah persediaan sebelum bergelar isteri kelak.
Jelas pelakon berusia 28 tahun itu, keputusan yang diambil itu adalah  kerana memikirkan masa depannya dan bukan disebabkan kontroversi yang melanda.

Tambah Puteri Sarah lagi yang kini tampil dengan imej berhijab, hatinya sudah ditawan oleh seseorang namun enggan mendedahkan identiti jejaka yang berjaya mencuri hatinya
kerana menunggu waktu yang sesuai. 

"Cukuplah saya katakan hati saya sudah dimiliki. Setiap pasangan kekasih memang berharap dapat bersama dalam ikatan yang sah, tidak terkecuali kami, doakan saja hajat kami dipermudahkan," ujarnya seperti dipetik dari Berita Harian.

"Kalau saya sebutkan siapa orangnya, tentu saja tidak manis kerana saya ini wanita. Antara kami juga belum ada apa-apa ikatan. Tunggulah apabila tiba harinya nanti, tentu saja saya perkenalkan."

Pada masa masa, walaupun sudah mengucapkan selamat tinggal kepada dunia lakonan, bekas kekasih Ammar Alfian ini masih lagi terlibat dengan tugasan belakang tabir.

"Apa pun, saya masih terbabit di bidang belakang tabir termasuk menjadi model peragaan butik Muslimah, itu pun hanya pada hujung minggu, Antara lain, saya turut membekalkan persalinan ini untuk sesi fotografi atau penggambaran."

Sementara itu, pemilik nama sebenar Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin memohon agar peminat tidak keliru dan faham dengan situasinya jika menonton lakonannya  di kaca TV ketika beliau masih belum bertudung.

"Memang ada penonton yang tertanya-tanya melihat saya tidak bertudung di kaca TV. Saya jelaskan, itu dulu ketika saya belum berhijab. Mujur mereka faham dengan situasi berkenaan."



Thursday, 7 November 2013

SEDIH !!!

Assalamualaikum. Selamat pagi. Dah beberapa hari saya tak update entry dalam blog ni. Nak jenguk blog pun dah tak best. Bukan sebab bosan tapi sebab line internet Celcom ni gedik sangat !!! huaaaaaaaa~

Mencik lah macam ni. Nak bukak email pun tak dapat. APTB ! Line internet please lah laju seperti sedia kala. I cukup setia dengan you tau. hmm *haha*..

Ok malas nak bebel panjang line slow. Out~

Sunday, 3 November 2013

KEYWORDS 3 NOVEMBER !

keywords 3 Nivember 2013.

Assalamualaikum. Sehari ni tak online blog. Malam ni baru sempat jenguk blog tersayang ni. haha. Then tiba-tiba tergerak hati nak login Nuffnang. Bila login tengok pada keywords, tergelak seketika tengok keywords kat atas tu. haahhahaha !

Cer tengok pada keywords number 2 dan 3. haha. Rasanya budak sekolah yang search keywords ni. Nak buat karangan SPM kot. hehe. Kalau tak pun, kucing dia hilang. kesian kesian kesian. Saya pun pernah jugak merasa kehilangan kucing ni 2 kali dah. huhu. Memang sedih. *erhhh ! tak tanya pun*.
haha kejam lah korang kalau dalam hati ada macam tu. ehee ;)

Tapi Alhamdulillah ada jugak orang search Cozuma and Mineral Coffee. Dan ada yang PM tadi, kata dia ada baca blog I tentang mineral coffee ni and nak order Mineral coffee. Syukur ^_^. Kawan-kawan bloggers yang nak order pun boleh PM jugak k. hehe. Barang baik punya. Hanya RM26.50 sekotak (Semenanjung) tak termasuk postage. RM27.50 (SS) juga tak termasuk pos RM9.

Ekeke. Ok lah itu ja nak bagitahu dalam entry ni. Apa-apa pertanyaan, direct email fitrianieefifiy@yahoo.com.  Dadaaaaaa~ Out.

Friday, 1 November 2013

APA DAH JADI ??!


Assalamualaikum. Selamat malam kawan-kawan bloggers. Pening kepala den nak memikirkan ayat sesuai untuk membuat berita ni. Dari tadi asyik menunggu internet ni laju ja untuk download rakaman interview hari tu. 

Memandangkan deadline nya adalah 1st oktober nak kena submit menggunakan email kepada lecturer ku so terpaksa jugaklah dengan sabar menunggu internet ni laju. Kemonn lah 2gb ni takkan lah tak laju lagi kan. haihh !  hekhekhek. Sebenarnya dah ok dah internet sekarang ni dan Alhamdulillah dah dapat download rakaman tu. So now nak kena dengar semula rakaman hasil interview saya dengan mereka itu dan tulis semula ke dalam microsoft word :P . ishk3 ! Banyak keja. 

Tadi awal pagi nak buat tapi memandangkan kena hantar adik pergi konvo dia dan balik dari konvo adik tadi, terlupa pulak I nak buat. ahaha ! Kerlasss kau fifiy. Siap lupa lagi. Sir Ivan dah marah tak habis-habis dengan kau :( ! huahuahua. Malam ni baru teringat yang assignment ni nak kena siapkan dan hantar pada 1st November. grrrr -,-

gambar boglist ni dari google.
Ok lah kejap lagi I buatlah assignment tu. Sekarang ni nak hapdet entry untuk cerita tentang mereka-mereka yang berada dalam bloglist tu. Saja masukkan diorang dalam bloglist tu sebab dari blog diorang tu lah saya belajar benda baru dalam dunia blogging ni. Saya suka baca entry dari penulisan mereka walaupun berbentuk peribadi, dan ada diantara mereka itu adalah blogger yang femes dan otai macam Abang Ben, Kak Lyssa, Emas Putih aka Kak Uzu, FizGraphic.Com, Cik Fie, Cik akak, Ana Ahmad, Hanis Zalikha, dll.

Ada juga diantara mereka yang berada dalam bloglist saya tu merupakan tempat saya merujuk tutorial yang berkaitan dengan blog ataupun kecantikan. Selain tu, ada juga blog yang berbentuk keagamaan yang saya masukkan dalam bloglist saya tu. hehe. Best baca !

Tapi apa dah jadi bila saya cek bloglist saya beberapa minit yang lalu, saya perhatikan ada yang sampai berbulan tak hapdet. Hahahaha. Paling lama 9 bulan. Dan paling latest hapdet dari beberapa orang daripada mereka adalah beberapa minit yang lalu. Alhamdulillah. Nanti boleh baca entry mereka. hehe

Nanti kalau berkesempatan, In sha Allah nak update bloglist saya yang sudah berkurun abad tu. hahaha *over*. Tapi In sha Allah yang rajin hapdet tu akan dikekalkan. otai tak otai, femes tak femes kalau hapdet 3 bulan sekali pun payah jugak kan. hehe. Sebab nak baca nanti dah macam tak feel dah. Ya dok? 

Ok lah.. setakat ni saja coretan ku untuk malam ni. Nak sambung buat assignment. Best of luck untuk semua kawan-kawan bloggers yang dihormati dan dikasihi. Night ! 

Jangan jadi macam kat bawah ni dah lah ye. hahaha.


Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.