Friday, 24 January 2014

RAMAI LAGI YANG TAK TAHU RUPANYA...

Assalamualaikum. Tak tahu nak letak tajuk apa so letak ajelah tajuk tu. Rasanya sesuai jugak kot. Memandangkan macam ramai lagi yang tak tahu tentang benda ni. Mungkin tak lah penting sangat bagi yang taknak ambil tahu. Tapi bagi yang ada benda ni, anda kena lah ambil tahu perkara ni ya so taklah sia-sia nanti. hohoho~

Apa yang saya maksudkan diatas adalah tentang bagaimana anda seharusnya klik pada sesuatu iklan. Iklan apa? Iklan 8share lah. Ehhh, bukan 8share saja. Iklan churpchurp, iklan nuffnang dan lain-lain ya. 

Saya pun taklah hebat sangat tentang pengiklanan ni. Tapi apa yang perasan lah kan dari sebelum-sebelum ni, cara sesetengah org klik pada link iklan kita tu rasanya tak betul lah. 

Contohnya, bila orang bagi you 3 link iklan. you tak boleh klik 3 link sekali gus ya sebab earning memang tak akan masuk. You kena klik 1 persatu link iklan tu sampai habis loading TANPA membuka ataupun berpindah kepada page/laman web yang lain seperti facebook, twitter, blog, atau apa-apa saja page/laman lain.

You kena tunggu sehingga loading pada page iklan yang you klik tadi tu betul-betul berhenti then baru you boleh close tab ataupun berpindah ke link/page/laman web yang lain. That's mean, kalau loading pada page iklan tu tak habis, jangan sekali-kali you close ataupun pindah ke page lain ataupun open new tab..

Ini untuk memastikan earning betul-betul masuk pada account anda, so takda lah sia-sia saja you klik iklan orang lain kan.. Ingat tau ! Klik link iklan tu SATU PERSATU. bukannya open terus 2, 3 link.. Walaupun orang share kat you 10 link, you tetap kena klik link iklan tu 1 persatu ! Yes satu persatu.. 

Cara yang ni sure earning you all akan naik. So takda lah nanti orang lain tuduh you ni penipu.. kannnnnnn? hihihi.

8 comments:

Nur Khairiah Irwanie said...

nice info..thanks ye... sy baru taw ^_^

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan singgah sini dik...baru ler akak tau...rupanya macam tu..makasi atas perkongsian ini..

siti zawiah said...

bagus info ni.. :)

are'na said...

thanks..saya baru tahu.. ^_^

cik lisa said...

satu perkongsian yang bagus ^__^

Abak Lorong Cinta said...

^___________________^

husna zahidi said...

laa kena klik satu2 kaa??

AhkakGojes said...

akak memang buka gtu sis..satu2.lepas tu tunggu abis loading baru buka lagi

Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.