Wednesday, 22 January 2014

TAKNAK PEKERJA WANITA ISLAM. NAK YANG BOGEL JE~

Assalamualaikum.. HAHAHAHAA! Nampak tajuk atas tu? Kali ni tajuk entry agak kejam lebih daripada biasa. Selalu tajuk entry ayu-ayu lebiut-lembut je kan. Kali ni, haaaa ambek kau noksss ! hakhak.

Pagi-pagi dah feeilng geram dengan sesetengah company or kedai or whatever lah yang nak mencari pekerja wanita Islam tapi taknak yang bertudung.. Ehhh, habis tu kau nak hire yang bogel ja ka? huhu. Ataupun just pekerja yang pakai bikini? 

Pelik betul lah. Adakah patut dia cakap dia taknak pekerja yang bertudung. Dan dan lah kan. Ini Malaysia lah woiii.. Bukannya US or Israel. Ini negara Malaysia negara penuh dengan orang Islam. Ini bukan negara Islam. Tapi ini negara orang Islam! Nampak tak bezanya? Contoh negara Islam adalah Brunei, Mesir dan lain-lain. Contoh negara orang Islam adalah Indonesia, Malaysia dan lain-lain.

Dan negara Malaysia telah pun diikitiraf negara kemerdekaan sejak lebih 50 tahun yg lalu. Walaupun negara ini negara yang berbilang bangsa berbilang agama, but u coudlnt do that. Lebih-lebih lagi bila you nak cari pekerja tapi you taknak yg berhijab. kenapa kenapa kenapa? You rasa tercabar ke bila wanita berhijab itu bekerja di tempat anda? pemikiran orang malaysia masih terjajah. arghhhh !! geram.

Ini salah satu buktinya..


Sumber dari sini ---> https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/580548_10151921784910958_306711222_n.jpg

2 comments:

MaiSarah Mustafa said...

ish, sakit pulak aty kite bace..knp laa ade jugak company yg mcm tu ye..hmmm

TelingaBulat said...

kenapa bile baca ati terasa panas membara je ni

Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.