Wednesday, 10 September 2014

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !


Diberi nama gelaran sebagai Fifiy atau Fit dan dilahirkan di Hospital Kesihatan Sipitang, Sabah dan merupakan anak ketiga daripada 6 beradik. 

Saya seorang yang menyukai bidang penulisan dan pernah berkecimpung dalam dunia kewartawanan pada awal tahun 2014 dan mula berkecimpung dalam dunia blogging pada tahun 2012.

Blog ini mempunyai kelebihan yang mana isi kandungan blog ini lebih merujuk kepada kehidupan peribadi si penulis, iaitu diri saya sendiri. hehe. Dan blog ini dijadikan tempat mengabadikan setiap moment / kenangan yang terindah. Aisehhh. hahaha. 

Dan blog yang simple ini In sha Allah mampu membuka pandangan negatif pembaca kepada positif. Haaaa. syok kan? Dan paling penting dalam blog saya ni adalah FAKTA ye. hihi.

And yeahh ofcoz bila berblog ni impian saya lebih kepada memahirkan diri saya dalam bidang penulisan dan berangan-angan nak dapat percutian percuma ke tempat-tempat menarik dalam Malaysia pun kira bersyukur dah. ekeke. 

Tapi kalau boleh nak macam abang ben. Ahaaa~. Tapi eemmm taknak lah jadi retis. haha.


Segmen tamat pada jam 8 malam 11 September 2014.

Tuesday, 9 September 2014

SEBULAN DISINI.......

Assalamualaikum. Good morning everyone. How are you feeling today? *I feel good, great, juicy*. hahaha.


Dah jarang-jarang dapat hapdet entry dekat blog kesayangan ku ini disebabkan komitmen luar yang perlu saya fokus melebihi komitmen pada blog. Memandangkan kerja saya bukanlah menghadap handphone dan laptop dan pc 12 jam seminggu atau 24 jam seminggu so blog ini terpaksa ku abaikan seketika.

Tapi akan diusahakan untuk hapdet jugak sebagai kenangan pada masa akan datang. Aisehh! hahaha. Emm bhaaa. Kembali kepada tajuk asal entry ini ya. 

*************************************************************************************

Sebulan bekerja disini.. A lot of things ive learned. Its not just about outdoor activities. Its also about your ass. Move it yeahhh ! please move it. dont get lazy! because nobody will going to coodle me if am lazy. haha. Isnt it????

And here..

I learned to make more friends even if that pepol far from my age. I shall learn how to out from my comfort zone. How to be more creative. How to make pepol smile. How to be more confident when talk in front of other pepol. 

Sometime.. I ask myself before I go to sleep. What I want to be while working here?
Sometime am getting blurrr -,-" . ahaks. But i try my best to get my own answer from my own question.

Actually... what I want to be is just being more fit, confident, happy, tenacious, strong, cool, bright and brilliant. hihihi ^_^. May I?

social work quotes inspirational | Via MakingArtMatters
GULLLPPPPP~~~~
Ohh yaeahh.. my friend told me:
fifiy, u can make urself anything, and have a lot of fun while doing it. But its up to you to make it happen or not. u'r in charge.You're entirely up to u to make ur own life. So please fall in love with the process so the results will come and make u smile and smile.
 Haaa.. kan.. betul jugak tu kawan saya cakap. I CAN MAKE MYSELF ANTYTHING WHILE DOING MY WORK. tapi biarlah yang positif dan baik-baik. bukan jadi badut haha.

Ok cukup setakat ini jak. Actually banyak benda baru yang saya belajar disini tapi tidak dapat saya ungkai dengan kata-kata dan penulisan di entry ini. HEHEHE. see u guys next and next In sha Allah. dadaaaaa.




Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.