Wednesday, 2 December 2015

PENGETAHUAN TENTANG BREASTFEEDING !! WAJIB TAHUUUU!!

Assalamualaikum. Selamat Petang kawan kawan semua ^_^.

Kali ni nak share entry tentang perkara penting yg kita sebagai wanita wajib ambil tahu.

Dah kawin ke belum kawin kah tetap perlu ambil tahu agar nanti kita tidak mengalami stress saat melaluinya seperti segelintir wanita diluar sana.

Ini adalah tentang breastfeeding ! 


Apa kebaikan breastfeeding ni? Kenapa perlu untuk menyususkan bayi? Semua tu kita perlu tahu dan rajin baca.

Tak rugi baca. Sebagai contoh, salah satu kebaikan breastfeeding ni kan ia dapat mengurangkan risiko wanita daripada terkena kanser payudara tau!


Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang kebaikan/manfaat/atau nak gain knowledge, korang boleh klik gambar tu atau masuk ja sini ---> five minutes of your life !


Kat dalam web tu, ada juga dikongsikan cara mencairkan susu perahan yang suah dibekukan, berapa lama boleh simpan susu perahan, dan ramai blogger famous sharing tips, sharing ilmu dan pengalaman mereka tentang breastfeedinig ni. 

Salah 1 blogger femes tu adalah cik Epal. Mesti korang kenal beliau kan. hehe. 

Semoga bermanfaat untuk mereka yang rajin membaca.


KLIK GAMBAR UNTUK MAKLUMAT LANJUT
Sekian. wassalam

Monday, 30 November 2015

SAYA TAK DAPAT BONUS NUFFNANG~~~~~~~

Assalamualaikum semua. hauhauhua. 

Tadi tengok cik akak posted earning nuffnang dia dah RM300 lebih. saya baru RM23.

And tak pernah dapat bonus dari Nuffnang. Ke sebab takda org kunjung blog kerdil saya ni? hukhuk. 

Ada ja iklan masuk tapi mungkin takda pengunjung yg klik kat iklan tu kot, kan? ahaks. takpe lah. sabar menanti hehe.

byebye. sekian entry kali ini.

Thursday, 19 November 2015

THANK YOU NUFFNANG !!

Assalamualaikum salam Jumaat kawan kawan.

Semoga semuanya dalam keadaan yang baik dan positif okai !!!

Hari ni nak hapdet entry sikit tentang Nuffnang ni. haha.

Sebenarnya tiada apapun. tadi bila buka akaun nuffnang, saja nak tengok iklan apa yg sedang on going kat blog saya ni.

Ingatkan takda iklan. sebab pernah hapdet entry sedih kat nuffnang beberapa minggu lepas. hukhuk.

Taknak type panjang panjang.


Kawan kawan ku jangan lupa klik iklan nuffnang yang keluar kat blog saya ye. hukhuk. thank you.

Assalamualaikum~

Thursday, 12 November 2015

JIKA KORANG DIBERI PILIHAN....

Assalamualaikum. morning. hari ni nak post something untuk bantu support bisnes orang Malaysia kita.

Diorang dapat top 10 dalam SME Innovation Challenge  . so korang punya tugas cuma pilih je lah mana - mana yang korang layak dapat RM250,000. wuhuuu banyak kan.

Ada 10 Finalis. Contohnya macam kat bawah ni:
1. Freshcart Grocer
  • Freshcart Grocer is an online grocer with a proud mission: Delivering fresh and quality wholesome foods to people's doorsteps. They promise only high quality foods, with the following goal: “Changing the way we eat by simply changing how we value food”.
Kakitangan.com is an online leave application system available on desktop and mobile. 


3. WOBB 
WOBB is a job app for Gen Y. It helps young professionals find employers that want to hire the best talent, with insights into the company culture.


Dan lain-lain. Kalau nak tahu details sila klik which business do you think deserves RM250,000?

SEKIAN..


TEMPAT TRAVEL MENCABAR !!!


Tuesday, 10 November 2015

MINDSET IS EVERYTHING !!



Assalamualaikum. 
Mari kita buka kunci kejayaan milik kita itu!


Semenjak dua menjak ni fikiran asyik more to positive ja. kekadang tu ada lah juugak ternegatif tapi most of the time memang positif. sebab target nak berjaya.

Bila nak berjaya, bukan cuma dimulut ja. tapi saya think with actions. sekarang ni pun saya sedang beraksi menuju kejayaan. haha. mohon doakan ya :D

Do not just dreamed about success but work for it because actions is the foundational key to all success. 

Masa started menyimpan emas untuk aset simpanan jangka panjang, macam biasa lah, most of the people come and ask me --> why you're doing it / that?  
Tapi saya tidak kisah dengan pertanyaan itu sebab percaya, suatu hari nanti mereka akan tanya saya lagi --> how you did it / that?

Yakin itu perlu. haha 

Dan nak buka kunci kejayaan kita perlukan beberapa kuncinya. Yang ni saya share daripada iReach. semoga bermanfaat untuk semua ^_^ !


Apa kunci pintu kejayaan?

1- MAHU: 
Kalau kita mahu, semua pasti boleh, semua pasti jadi. Kalau kita nakkan sesuatu, kita akan buat sampai dapat. kalau nak taknak, kita bg macam2 alasan. kalau mahu, kita akan usaaha untuk fokus usaha, tenaga & doa kita..

2- TARGET YG JELAS: Target mesti jelas.. apa yang kita nak sebenarnya? Kalau cuma nak asal ada bonus, kalau nak bonus RM1000, bgtau kat mentor kita (upline) bahawa kita nak yg itu. Jgn taktau apa yang kita mahu... Nanti kita taktau mana kita tuju & tak tahu apa nak buat.

3- MINDSET: Nak 1000 daya, taknak 1000 dalih. Kerana cinta lautan berapi sanggupku renang. Mindset kena jelas dan tetap. Sanggup hadapi dugaan kerana semua itu adalan cubaan utk berjaya. Jangan mengalah!

4- SANGGUP BELAJAR: Belajar dari orang yang dah berjaya dan PRAKTIK! Jgn suka belajar je, belajar tapi tak praktik nanti jadi karat dalam otak.

5- BERANI: Berani berjaya! Sebab orang berjaya ni mesti mengharungi perkara2 yang orang belum berjaya tak sanggup hadapi.

6- TOLONG ORANG LAIN: Kita mudahkan urusan orang, Allah mudahkan urusan kita. Mudahkan urusan upline.... kalau dia ada tanya apa2 dlm group, ajak buat apa2... berilah respon. Jadi dia pun tahu apa yang kita perlukan dan bertindak accordingly... Mudahkan urusan downline dengan buat servicing terhadap mereka. Insya-Allah urusa kita pun licciiinnnn ja.

7 - KONGSI
Kita tahu sesuatu, kongsikanlah. Share share share. Ilmu ni bila dikongsi akan bertambah berkatnya.


SEKIAN. 


TEMPAT TRAVEL MENCABAR !!!!

Monday, 9 November 2015

OUTDOOR EDUCATION CENTRE DI KINARUT SABAH !!

Assalamualaikum. selamat kepagian korang. selamat bercuti. 

Hari ni I get confused kerja or cuti. muahaha. datang ofis awal pagi. tak tau nak buat apa. so here I share about my work place, Outward Bound Sabah, Kinarut.

Outward Bound Sabah atau lebih dikenali sebagai OBS ni adalah adalah Outdoor Education. Lebih senang faham, pembelajaran diluar kelas. 

saya bagi contoh yang mudah untuk kamu faham, macam ni..

Kalau di sekolah, anak-anak ataupun adik-adik kita akan belajar didalam kelas. isnt it? Bila dalam kelas, most of the students akan boring dan mengantuk. sebab kenapa? salah satu sebabnya adalah penjelasan yang terlalu panjang lebar dan serius. Students kurang pengalaman luar.

Tapi di OBS, pembelajaran adalah berasaskan luar bilik darjah. which is kamu dapat belajar sesuatu melalui pengalaman (learning through experience) dengan konsep 'learning by doing' . 


OBS jugak conducts Educational Training Programmes untuk membantu pelajar / peserta terutamanya, untuk diroang mengenal potensi diri diorang, apa kebolehan dan bakat yang diorang ada dan belajar mengenali atau alert dengan sekeliling diorang.

"There is more in you if only you can be taught to realize this" - Kurt Hahn 
Thought for the dayDont worry, instructors disini mempunyai skills yang sudah terlatih. 
ni lah contoh dia, peserta akan diberikan tugasan oleh instructor dan sila gunakan konsep plan, do and review.

Okay ada yang tanya activities di OBS ni apa ja yang ada? hmmm jawapannya banyak. ikut berapa lama kamu punya kursus. lagi lama lagi lah kamu dapat merasa semua. ya ya ya.

Kalau ambil kursus 2d 1n then mau minta semua aktiviti, hmmmm sorry to sorry. haha. 

Antara aktivit yang ada disini, adalah sailing, Ropes Course, Camping dan lain-lain. kalau camping di obs, jangan minta kena sediakan sleeping bag ya. kamu kena bawa sendiri. di OBS back to basic. jangan mau minta sediakan kipas dan aircond. cubit kamu nanti.


sorry lah kualiti gambar tidak baik. saya pernah upload cerita pengalaman saya semasa saya jadi peserta di OBS last year.. cerita ada disini --> KEM KEPIMPINAN BELIA PART 1 dan KEM KEPIMPINAN BELIA PART 2. Baca lah manatau ada tips-tips yang kamu boleh gunakan haha. 


Minimum peserta adalah dua orang. dan maximum adalah 120 orang per day kalau mau tinggal di dorm. Bayaran pula RM120 per day per person including makan minum tempat tinggal aktiviti disini dan tenaga kami sudah tu. Janganlah minta kurang sangat yaa. nanti tenaga jurulatih disini nda terbayar sebab kami bukan dapat gaji dari kerajaan. ahaha.

Kalau mahu tahu lebih lanjut, boleh ja klik LINK NI -->  OBS KINARUT . 

Info semua ada disana.


barisan instructors yang mantap
during our training sessions
SAILING EXPD TO DINAWAN ISLAND
Sekian sharing dari saya. assalamualaikum.

TEMPAT TRAVEL MENCABAR !!!

APAHAL DENGAN NUFFNANG NI?

Assalamualaikum. selamat pagi korang. selamat bercuti sempena deepavali. happy deepavali untuk rakyat malaysia yang menyambutnya.


Dah beberapa minggu ni kan asyik perati ja akaun nuffnang saya tu. Bila login masuk ok i nampak something yang hmmmmm sangat.

haha. Nuffnang ni dah kenapa ye? ggrrrrr!


Thursday, 5 November 2015

BAGAIMANA SAYA BERMULA ?

Asalamualaikum. 

Salam Jumaat. Salam kebaikan. Salam ke-Positifan.. wakaka. Macam pelik ja ayat tu.

Tajuk lain sikit hari ni. Iaitu Bagaimana saya bermula? Bermula apa? Bermula menyimpan emas. bermula minat nak belajar tentang emas. Bermula nak jadi orang yang celik emas. muahaha. Kamu mau ketawa, ketawa lah.

Ini serius. Bukan cerita tembirang. Awas kalau siapa cakap ni cerita tembirang. nanti biru mata kamu. hihi. ok gurau ! positive! positive ok ^_^.

Saya mula dengan kosong. ZERO. you know zero. zero is kosong. Saya mula berjinak jinak nak mengumpul emas dengan serius ni beberapa bulan yang lalu. Mula dengan melihat Kak Bee selalu post tentang emas. Auchhh! Mmg tertarik lah.

Lagipun, saya ni memang peminat emas tulen *bukan emas korea*. Tapi minat saja tak cukup kalau takda ilmu dan tak mau belajar untuk celik emas. KANNN?
Please say YESS. Haha.

So, dengan itu saya pun mula lah skodeng2 wall kak bee. pas tu hampir hari2 berfikir untuk menyimpan duit tapi sampai ke sudah duit disimpan kat shopping mall ja. 

Tiba-tiba.. ada satu hari tu kak bee open kutu emas. nak beli emas dengan bayar ansurans. saya pun eksited lah. sebab memang tepat pada masanya. dan saya pun inbox kak bee untuk details bla bla bla. Untuk permulaan memang agak memeningkan jugak untuk org yg tak pandai maths mcm saya ni. Almaklumlah Maths SPM saya dapat E ja. hakhak. sodihhhhh :( !

Tapi korang nak tau apa yang buat saya nekad nak belajar tentang emas ni? walaupun saya ni maths mmg tenggelam ke laut hindi. Salah satu sebabnya adalah sifat kak Bee tu sendiri. Sabar nak explain. sabar nak ajar org lembab mcm saya ni. dan bila saya tanya satu-satu persoalan, dia tak reply macam ni, "OK" "BOLEH" "BAIKLAH" "SUDAH" "BELUM" "YES" "NO" .

Kannnnn. Kamu bayangkan kalau kak bee reply macam tu. Rasa-rasa I nak tak belajar dengan dia?? Eiiiiiii ! Ofcos NOOOOO !

So kesimpulannya, nak belajar sesuatu carilah guru or org yang betul2 ikhlas nak mencurahkan ilmunya atau paling kurang, orang yg sabar untuk menjelaskan ssuatu perkara yg kita tdk faham. am i right or not?

Bila dah faham sikit tentang kutu emas ni, barulah saya ambil keputusan untuk join dengan bayaran ansurans RM100 sebulan x 10 bulan = RM1000.

Dan dalam masa yg sama saya sedang dan masih belajar untuk celik emas. daripada tak reti kira dan ambil tahu tentang emas, skrg dah ambil tahu dan nak I mau jadi celik emas. haha. doakan ya. 


Kak Bee masukkan saya dalam group orang orang yang bijak emas. Dalam group tu, diorang shared ilmu emas dan positive thoughts. Especially yg Islam tu jangan pernah tamak untuk bersedekah. hehe


Sekarang, saya baru sahaja sah menjadi ahli Powergold dengan bayaran RM350 seumur hidup dan saya dapat 0.5g syiling emas. 

Dan saya juga sudah membeli 1g Gold Bar yang lebih murah dari harga pasaran semasa dan dalam proses nak beli barang kemas untuk mama, In sha Allah.


jemput tengok jenis gold bar or emas powergold

Saya juga sedang konsisten kan diri setiap bulan bila masuk gaji, saya takkan pegi sorong troli kat shopping mall selagi mana saya tak membeli emas. kah3 !
Saya pernah update cerita tentang Perlukah Mengumpul Emas? So korang bacalah ye. Tak rugi baca. hehe. memang takkan rugi.


At least kan. tiap bulan adalah saya nampak hasil penat lelah saya bekerja selama ni bila dah ditukarkan kepada emas. kohooo !

Emas bukan untuk kaum wanita sahaja ya. Yang lelaki digalakkan mengumpul gold bar serendah 1g setiap bulan dan dinar. 

Ada duit tak semestinya ada emas tapi bila ada emas, semestinya ada duit kan.

Antara benda best bila jadi ahli powergold ni ;

Tiada paksaan dan tidak wajib mencari ahli, tiada paksaan dan tidak wajib buat belian setiap bulan dan tiada paksaan dan tidak wajib buat jual beli emas.

Matlamat kami cuma untuk menggalakkan orang ramai menyimpan emas sebagai salah satu alternatif aset jangka panjang serendah (1 Gram 1 Bulan) atau lebih daripada 1 Gram.

Sorryyyyy siapa yang nak kaya dengan bisnes 4D (DUDUK DIAM DAPAT DUIT), ini bukanlah tempat kamu. 

Saya terapkan, 
Man Jadda Wajada - "sesiapa yang berusaha (Inshallah) akan mendapat apa yang diusahakannya".
 "Man zara'a hasada -  "siapa yang bercucuk tanam (Inshallah) akan menuai hasilnya."
"Man yajtahid yanjah - "siapa yang berusaha (Inshallah) akan beroleh kejayaan."


sekian terima kasih. Semoga entry ini bermanfaat untuk kita semua :)


TEMPAT TRAVEL MENCABAR !!!

Thursday, 29 October 2015

REVIEW LINK.MY 2015

Assalamualaikum!

O hem jiiiii  !!!

Saya over excited mahu share dengan kamu semua tentang satu website yang menarik perhatian saya, dan for sure akan menarik perhatian korang semua! Web yang saya maksudkan tu adalah lynk.my !!!
.
.
Kenapa saya kata lynk.my ni menarik perhatian saya dan juga for sure akan menarik perhatian korang adalah disebabkan lynk.my mempunyai sistem/servis yang baik dan unik.
.
.

Ia adalah syarikat milik orang tempatan yang mempunyai trafik tertinggi tau ! So takda lah nak pening kepala fikir sampai ke luar negara. ye dok? haha.
.
.

Pastu, kat lynk.my juga ada sistem/servis Advertiser dan Publisher. Kedua dua sitem ini mempunyai kebaikan dan keunikan tersendiri.
Advertiser :Servis Advertiser ini adalah platform untuk kita mengiklankan produk yang kita jual, kedai kita, majlis-majlis, or even kalau nak buat rumah terbuka pun boleh iklankan kat lynk.my tau !

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


Monday, 19 October 2015

MULA MENGUMPUL EMAS ? PERLUKAH?



Assalamualaikum semua. 


HAHA. Hari ni nak cerita pasal emas. Yes emas. Korang tau kah apa tu emas? Tahu? OK Good. selamat lah saya sebab tak perlu explain hahaha. gittewww :P .

Ada kawan kawan yang tanya saya, ko ni nak kumpul emas yang betul betul emas ka atau emas korea? Lol. Ofcos lah emas ori. emas yang terkenal dikalangan rakyat Malaysia adalah emas 916. so no emas korea disini ya ya.

hehe. Kenapa saya nak kumpul emas? Kenapa kenapa? Best kah ?

Jawapannya sebab, saya suka pakai emas. mama saya suka pakai emas. Dan paling penting adalah kerana emas adalah aset paling berharga dan tahan lama. Kelebihan emas ni kita leh buat collection peribadi. Dan boleh juga dijual. Dan boleh juga diguna sehari hari.

Dan paling penting nilai emas di pasaran susah nak jatuh menjunam seperti mana jatuhnya nilai wang ringgit Malaysia dipasaran dunia.

Saya dah mula join Powergold Empat bulan yang lalu. Tapi baru dua bulan yang ni saya serius nak mengumpul emas. sebab saya dah sedar kepentingan emas.

Teringat kisah tragis dimana rumah kami terbakar, masa tu seminggu saja lagi nak masuk tahun 2010. Masa tu memang dah takda yang tinggal. Adik kandung saya dua orang juga rentung dalam kebakaran tu :( .

Duit yang mama simpan dalam peti keselamatan dirumah lebih RM10,000 pada ketika itu jugak terbakar. Peti tu terbakar namun masih boleh dilihat bentuknya yg berupa segi empat.

Tapi duit dalam tu semua lesap tinggal debu ja. Namun apa yg mengejutkan kami, bila kami try buka peti keselamatan mama tu dengan menggunakan alatan daripada pihak bomba, kami dapati emas yang mama simpan masih ada.

Cuma warnanya sudah berubah. Tiada rupa emas sudah. Kalau org yang tak celik emas / tak ambil tahu tentang emas, mungkin diorang dah buang dah emas tu sebab dah memang takdak rupa emas. hitam legam. So nasib baik kitorang tahu jugak pasal emas. cehh ! haha.

Bila abang saya ambik emas tu dan bawak pergi kedai emas untuk cuci, Alhamdulillah emas tu masih ada nilai yang tinggi. Dan kami sgt bersyukur sebab masa tu yang kami ada cuma lah emas itu sahaja.

Rumah makanan pakaian semua dah habis lesap rentung dan jadi debu.

Dan tidak lama suatu ketika dahulu, keluarga saya diuji sekali lagi. Masa tu wang simpanan kat bank dah habis digunakan untuk menyelesaikan masalah yg ada. 

Nak pinjam saudara mara? Kawan kawan? Adik beradik bapa? Adik beradik mama? Bukan senang nak pinjam duit dengan orang dengan jumlah yang agak banyak. Ko nak bayar balik haihhh siksa weii.. Perit nak bayar hutang sampai selera makan pun boleh hilang. Ini tak betul itu tak betul semua sebab nak fikir bayar hutang kat org.

But we r so lukcy bcos mama ada menyimpan emas sikit- sikit. Emas tu lah mama gadai kat bank untuk jadikan ia cash. Dapatlah duit puluh ribu untuk setelkan masalah yang dihadapi.

Kalau gadai emas kat bank, kita boleh tuntut balik emas tu tapi dalam tempoh yang diberikan oleh pihak bank lah. hehe. 


Alhamdulillah everything has been settled. 


Nampak tak bergunanya emas diwaktu dan saat saat yang berkaitan hidup dan mati kita. huhu.

Kesilapan orang kita:  

Mengapa mereka tidak mampu mengumpul emas? 
Ini kerana, selalunya kita akan berbelanja itu dan ini terlebih dahulu, jika ada LEBIH barulah ditukarkan pada aset. Pada kebiasaannya, jika menerima gaji, (pada malam hari yang sama), cuba lihat berapa ramai yang menolak troli di shopping center. 
Alasannya ialah untuk membeli stok untuk bulan tu. Bila pergi ke bandar utama, kereta jammed panjang, semua menunggu parking, al-maklumlah baru terima gaji / bonus. Memang alasan stok untuk sebulan takde masalah, yang menjadi masalah ialah kadang-kadang membeli sayur pun berapa banyak ikat, sedangkan sayur tu bukan tahan sebulan pon. Bila layu, masuk ke sampah (dah rugi). 
Anak mintak mainan apa, semua dibelikan, nak ais krim beli, sedangkan mainan yang dah ada kat rumah pon dah tak cukup bilik (banyak sangat). Apabila segala shopping dah selesai, barulah mereka akan memeriksa kewangan. Opps, dah tak cukup untuk membeli aset. 
Kemudian mereka bertekad, bulan depan wajib tukarkan kepada aset. Bila dah sampai bulan yang dikatakan itu, benda yang sama lagi, tolak troli di supermarket. Bulan seterusnya pun macam tu. So sampai bila-bila memang tak akan ada aset lah jawapnya. 

So semua ni adalah attitude, ramai yang taknak mengaku, tapi cuba fikir-fikirkan ye. 

Kunci: 
  • Orang kaya: Beli aset dulu, lebihan gaji baru pergi shopping.
  • Orang miskin / sederhana: Shopping dulu, lebihan duit baru beli aset (selalunya memang takde lebih). haha.
So bulan ni, kita letak WISHLIST sama-sama. Bila gaji masuk, bayar hutang dan beli emas. Takyah beli yang mahal2. Beli ja emas yang harga RM100 + atau RM200.

Lepas dah bayar hutang dan beli emas sikit, baru lah shopping. hehe. sekian.

P/S : 

Siapa siapa yang nak join kutu emas sebulan RM50 X 10 bulan boleh whatsapp saya 0198238481 (fifi). 


TEMPAT TRAVEL MENCABAR !!!

Wednesday, 7 October 2015

PLANNING - MELANCONG KE HO CHI MIN

Assalamualaikum. zzZZzzZz ! Jarang dah nak hapdet entry kat blog ni haha. hilang idea.

Kali ni saya kembali mengupdatekan entry kat blog ni. pfftt! baca tajuk please. tapi mohon jangan baca tajuk ja. mohon baca sampai habis ye. hakhak!


Aku saja lah buat tajuk besar mcm kat atas tu.Ada reason kenapa aku buat tajuk Planning ke Ho Chi Min hehe. 

Ho Chi Min atau dikenali juga dengan nama Saigon ni merupakan bandar yang terletak kat negara Vietnam. Aku pun tak pernah lagi sampai kat bandar HCM ni. Tapi aku ada lah search kat google untuk cari info tentang bandar yang terletak kat Vietnam ni.


Gambar tu aku main ambil kat page Vietnam Muslim Travel ja. hihi.

Apa yang aku fokuskan sekarang ni, aku dapat ground pakej untuk ke bandar HCM ni dan duduk kat Hotel Le Meridien Saigon tapi bila aku google pasal hotel ni aku cuma jumpa sikit aje info. 

Mmg lawa cantik dan bila baca review dari orang ramai pun mostly komen diorang memang positif lah so yg tu aku takda lah risau sgt. 

Sebenarnya aku nak cari details lebih tentang hotel ni tapi eden tak dape lg. hahaha. 

Kot kot lah kan ada bloggers yang tahu ttg hotel ni share lah kat ruangan komen entry ni ye. hehe.

Dan aku nak tahu apa yg tak bestnya kat bandar HCM ni. Aku nak tau yg tak best ja so dapatlah aku prepare apa yg perlu kan :P ! tak gitu?

haha.

Ok sekian Assalamualaikum~


Tuesday, 7 July 2015

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.
[ Gambar Di Luar Kedai ]
 [ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1 

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan. 

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah 
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat. 

3. Penghantaran Yang Fleksible 
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan. 

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :) 
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50. 

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 011 3550 5319. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi PritingrServices dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Sufi Printing Services , Emas Putih , Lan Careno , Mek Zumbie , Mawar Biru , Ejulz , Nina Mirza , Nizam , Ida Baharum , Inani Hazwani , Yanie Yusuf , Syira Lokman , Faziera , Boni Kacak dan Nadiah Hanum :)

KAYAKING EXPEDITONS TO SURVIVAL ISLAND

Assalamualaikum semua ^_^

Kamu sihat kah semua ni? haha. hari ni rajin sikit nak hapdet entry pasal training kitorang yang berjalan selama lima hari. perghhh. lima hari macam 5 bulan. penat !

Training kitorang ni hasil gabungan instructors dari OUTWARD BOUND SABAH dan juga dari OUTWARD BOUND LUMUT, PERAK. Dan tidak ketinggalan, instructors dari OUTWARD BRUNEI juga ada tapi diorang joined sehari saja lah. hehe. Korang boleh klik link tu untuk tahu apa itu Outward Bound..

Dalam training tu macam macam lah kami buat. start dari morning exercise hari pertama, then sambung kayaking expeditions, jungle trekking, sailing dan lain-lain.

Meh tengok gambar kat bawah ni. gambar akan menceritakan suasana sebenar kepada pembaca ^_^.


morning exercises lead by our Executive Director, Mr. Benjamin Benedict
Ok. lepas ja morning exercises, kami pun diarahkan untuk get ready for Kayaking Expeditions to Pulau Tiga. Tak pernah lagi kami kayak sejauh 42KM ni. gila jauh jugak lah pulau tiga tu. kami berjaya atau tidak? jeng jeng jeng.. nantikan. hahaha.~


ok. dah ready dah gerak.
Time ni ombak jangan cakaplah. tengok sendiri kat gambar~
Nampak tak pulau kecil kat depan sana tu? haaaaa tu pulau Layangan namanya. Pulau Tiga ada kat belakang pulau Layangan tu. pulau Layangan to Pulau 3 lebih 13KM. haha
Time ni still boleh senyum walaupun saya dah start mabuk laut. kecik besar kecik besar ja aku tengok pulau Layangan tu. cait~

Okay. haha. sambung lagi.. jam sudah pun menunjukkan jam 4 petang. dan langit semakin gelap mendung. ombak semakin tak menunjukkan sifat baiknya. so adakah kami berjaya sampai ke pulau tiga?


Tadaaaaaaa!! ahaha. kitorang dah sampai.
hahaha.
kitorang dah sampai. tapi bukan sampai kat pulau tiga. sobbb :( . kitorang singgah ja mana-mana pantai yang ada. nama pantai ni pantai malugus kalau tak silap
Ok masing-masing penat tapi tetap sibuk bekerjasama nak masak for berbuka puasa. hehe
Walaupun tak sampai pulau 3, muka tetap happy hahahaa.
(OBML dan OBS).
Doa untuk berbuka. kat sini bukan semua Islam tapi tetap nak makan sama-sama time berbuka hehe

Pulau 3 yang sebenar adalah macam ni. hahaha~ takpe lah. tak sampai pulau tiga sebab keadaan tidak mengizinkan. huhu.




Sambung. Keesokan paginya.. kitorang bangun dan get ready untuk mendayung balik semula ke OBS, iaitu base camp kami. Kelihatan ombak masih juga menunjukkan taringnya dan dia bersedia untuk mengigit siapa saja yg tidak dapat survive.

Lama kitorang berfikir untuk keluar daripada kawasan pantai tu. akhirnya our senior instructor OBS, elle and leo try 1st untuk kayak keluar mengharungi ombak-ombak besar tersebut.


video
hebat ELL dan LEO
termenung duduk di stalker boat memandang ke arah ombak-ombak besar hahaha
Ini selepas kitorang dah berjaya lepas daripada gigitan ombak besar tu. cait! sebelum keluar ke sini, aku dua kali kena gigit ombak besar tu ahahaha. dasyat. pengalaman yg buat aku lagi berani.

Dayung dan dayung. aku dah KO dah time ni. ahhaahah~. akhirnya berjaya jugak sampai kat boathouse, iaitu basecamp kitorang. fuhhh ALhamdulillah.


yeahh finally. dah sampai darat! happy me

Dasyat tul cabaran time ni. perghhh. aku sikit lagii nak giveup. nasiblah time ni aku dikelilingi orang orang hebat berpengetahuan dan berpengalaman so semangat aku tu datang lah balik~ >_<~

Nak masuk ke basecamp area tu pun kena lawan ombak besar lagi ahahaha. dan sekali lagi partner aku, usop kena gigit ombak besar. Tapi untunglah org yg dah kena gigit dgn ombak besar ni sebab dah rasa dah panik and happy dia. haha. takut pun hilanglah sikit. kan kan :P

OK tu ja aku nak share untuk sea exp kitorang. habis ja sea exp ni, kitorang balik mandi rehat kejap dan sambung lagi jungle trekking. tu nanti aku rajin aku cerita kat entry seterusnya~ hehe.

Dadaaaaaa~
Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.