Wednesday, 2 December 2015

PENGETAHUAN TENTANG BREASTFEEDING !! WAJIB TAHUUUU!!

Assalamualaikum. Selamat Petang kawan kawan semua ^_^.

Kali ni nak share entry tentang perkara penting yg kita sebagai wanita wajib ambil tahu.

Dah kawin ke belum kawin kah tetap perlu ambil tahu agar nanti kita tidak mengalami stress saat melaluinya seperti segelintir wanita diluar sana.

Ini adalah tentang breastfeeding ! 


Apa kebaikan breastfeeding ni? Kenapa perlu untuk menyususkan bayi? Semua tu kita perlu tahu dan rajin baca.

Tak rugi baca. Sebagai contoh, salah satu kebaikan breastfeeding ni kan ia dapat mengurangkan risiko wanita daripada terkena kanser payudara tau!


Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang kebaikan/manfaat/atau nak gain knowledge, korang boleh klik gambar tu atau masuk ja sini ---> five minutes of your life !


Kat dalam web tu, ada juga dikongsikan cara mencairkan susu perahan yang suah dibekukan, berapa lama boleh simpan susu perahan, dan ramai blogger famous sharing tips, sharing ilmu dan pengalaman mereka tentang breastfeedinig ni. 

Salah 1 blogger femes tu adalah cik Epal. Mesti korang kenal beliau kan. hehe. 

Semoga bermanfaat untuk mereka yang rajin membaca.


KLIK GAMBAR UNTUK MAKLUMAT LANJUT
Sekian. wassalam

2 comments:

Farahain ZFA said...

hai ,ain datng singgah sini .

mama amir said...

insya Allah, saya sedang bf...mudah2an dapatlah sampai anak 2 tahun...insya Allah

Ini adalah blog peribadi saya, dan Tulisan pada blog ini adalah daripada saya sendiri. Manakala freebies hiasan pada blog ini saya ambil daripada beberapa buah blog seperti blog student kecik, tutorial bina blog, syiqinsunshine, azhafizah, dll. Diingatkan bahawa hanya komen positive dan teguran membina sahaja yang akan diambil dan saya tidak bertanggungjawab dengan setiap komen negatif daripada anda semua. Sekian, Terima Kasih. Yang benar, Fifiyfitrianiee.